Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Sofie

Binnenkijken bij Sofie

Even voorstellen

Hi, ik ben Sofie de Kruijff van het Instagram account @ooksoof en ik ben 34 jaar. Samen met mijn man en twee kindjes Kick (3) en Dirkje (1) woon ik in een herenboerderij uit 1881 midden in de bollenstreek. Ik werk als marketeer bij een interieurgroothandel waar ik onder andere het interieurmerk House of Nature in de markt aan het zetten ben. In mijn vrije tijd ben ik druk met de kindjes, klussen en wij zijn gek op het speuren naar leuke vintage items voor in ons interieur.

Het vinden van ons droomhuis

Voordat wij naar de bollenstreek verhuisde woonde wij een paar kilometer verderop in het mooie Haarlem. We hadden een prachtig minihuisje uit 1906 met glas in lood ramen en een hoog plafond. Toen ik zwanger was van Kick groeide wij hier helaas uit en gingen we op zoek naar meer ruimte. Zo kwamen wij in een nieuwbouwwoning in Hillegom terecht, een kwartiertje van Haarlem vandaan.

Hoewel deze woning in jaren 30 stijl gebouwd was miste wij toch het karakter van het oude huis. De mooie hoogte, glas in lood, krakende vloeren en andere karakteristieke details. Vanaf het begin hebben wij dus al Funda in de gaten gehouden om vervolgens nu in een huis te wonen waar wij iedere dag langsreden, om de hoek van ons oude huis. Deze droom leek niet haalbaar en het huis stond dan ook al 3 jaar te koop. Totdat mijn man met het idee kwam om de ‘villa met kantoorruimte’ te splitsen en er twee woningen van te maken. Op deze manier kon onze droom toch uitkomen.

Ons huis & interieurstijl

De herenboerderij uit 1881 was het huis van een bollenboer die achter ons huis de bollenvelden had liggen en naast ons huis had hij nog bollenschuren. Hier werd later het kantoor aan huis gebouwd. Het huis is zo’n 240 m2 en heeft de hal in het midden van het huis. Aan de rechterzijde bevindt zich de zitkamer en eetkamer die door een prachtige en-suite gescheiden wordt. Deze hebben wij gevonden bij Schijf restoric in Uithoorn en helemaal opgeknapt zodat hij nu echt de eye-catcher van ons huis is.

Overal in het huis waren de plafonds verlaagd en in de eetkamer kwamen hier de oorspronkelijke balken onder vandaan. Deze hebben wij heel mooi kunnen herstellen. De eetkamer hebben wij dan ook wat stoerder/industrieel gelaten omdat dit mooi bij de robuuste balken past. De zitkamer is een kamer vol rijke kleuren, een echte pronkkamer. Het is een mix van nieuw en vintage maar alle items zijn bijzonder. In deze kamer zitten wij als de kindjes op bed liggen of als wij visite hebben.

Aan de linkerkant van ons huis is de speel/tv-kamer en hier brengen wij het grootste gedeelte van onze tijd door. Omdat we altijd kunnen ontsnappen uit het kinderspeelgoed is het ook niet erg dat ze deze kamer volledig overgenomen hebben. Wel hebben wij hier onze vintage stijl doorgevoerd, dit zie je terug aan een vintage behangetje en de mix van oude en nieuwe meubels.

Aan de speelkamer grenst onze waanzinnig mooie keuken. De basis van deze keuken is van IKEA en de deurtjes zijn van Reform Copenhagen. Ze zijn van donker eiken en zorgen voor een sereniteit in deze keuken. Het blad hebben wij weer ergens anders gekocht, dit is een keramiek blad met een marmer print. De keuken is verder afgewerkt met koperen details. De koof om de afzuigkap hebben wij laten maken omdat zoiets nergens te koop was.

Favoriete plek in huis

De zitkamer en keuken zijn mijn favoriete plekken in huis, ik kan hier echt niet tussen kiezen. Het zijn twee uiterste waar de ene ruimte rust uitstraalt en de andere ruimte weer heel warm en gezellig is.

Mijn tips

Mijn tip is om meer kleur te gebruiken. Maak een moodboard en laat deze kleuren terugkomen in de ruimte. Juist een mix van kleuren die heel mooi bij elkaar passen maken een ruimte spannend. Bevalt het je toch niet dan is een verfroller zo weer gepakt. Weg met al die witte muren!

Liefs,
Sofie

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *