Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Suzan

Binnenkijken bij Suzan

Even voorstellen

Hi! Mijn naam is Suzan ofwel Suus voor vrijwel iedereen in mijn omgeving. Ik woon sinds 4 jaar in een twee-onder-een-kap woning in Oss samen met mijn drie dochters, onze Britse Kortharen Izzie en Lola en konijn Snuf. Ik ben werkzaam als management assistente bij een pharmaceutisch bedrijf en in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met het gezellig maken van mijn huis en tuin.

Het verbouwen van mijn huis

Toen ik dit huis kocht 4,5 jaar geleden was het een bouwval. Tegels vielen van de muur, er kwam een stapel hooi van anderhalve meter uit het plafond omdat daar steenmarters gewoond hadden, niets was geïsoleerd en de tuin was een woestenij. Omdat ik niet vies ben van aanpakken, graag een grote tuin wilde en deze stap wel aandurfde heb ik het huis gekocht en heb ik het met hulp van anderen helemaal opgeknapt.

Echt elke ruimte moest aangepakt worden: een nieuwe badkamer, keuken, toilet, nieuwe water- en elektriciteitsleidingen.. Er is geen centimeter in huis te vinden die niet onder handen is genomen. Het was met tijden wel zwaar omdat ik alle beslissingen alleen moest nemen en er natuurlijk altijd dingen zijn die tegenvallen tijdens zo’n verbouwing, maar ik ben trots op het resultaat.

Ik kreeg in het begin ook vaak de vraag of ik wel wist waar ik aan begonnen was en waarom ik niet gewoon een kant-en-klaar rijtjes huis gekocht had. Ik denk dat mannen die vraag niet snel krijgen als ze zo’n bouwproject aan zouden gaan maar dat het voor vrouwen toch niet echt geschikt lijkt. Juist daarom laat ik mij niet kennen en moest en zou ik laten zien dat ook vrouwen dit kunnen. Dus ladies, laat je niet kennen en ga uit van je eigen kunnen!

Interieurstijl

Momenteel moet mijn dak gerepareerd worden en de voortuin nog aangelegd worden en dan ben ik zo goed als klaar met de verbouwing. Klaar met de verbouwing betekent natuurlijk niet dat ik dan achterover ga zitten, want zoals het een echte interieur addict betaamd ben ik altijd bezig met hoe dingen anders, beter of mooier kunnen. Ik struin dan ook dagelijks Instagram en Pinterest af op zoek naar leuke ideeën en shops.

Ik begin te merken dat ook mijn dochters het leuk vinden om met de inrichting van hun eigen kamer bezig te zijn. De kamer van mijn oudste heb ik laatst gepimpt en sindsdien houdt ze hem bijna altijd netjes. Mijn tweede dochter verzint ook altijd wel weer wat nieuws voor haar kamer en mijn jongste heeft haar kamer pas helemaal uitgemest omdat ik zei dat ik dan haar kamer ook een make-over zou geven.

Ik heb het altijd leuk gevonden om met de inrichting van mijn huis bezig te zijn, maar eigenlijk ben ik daar pas een soort hobby van gaan maken sinds ik hier woon. Ik ben dagelijks bezig met het zoeken naar inspiratie om weer wat te kunnen veranderen. Mijn interieurstijl is Scandinavisch/Bohemian. Ik hou van veel licht in huis vandaar dat ik veel wit in mijn interieur gebruik. Momenteel komt daar steeds meer de boho-stijl in naar boven omdat het zo’n heerlijk zomers vakantiegevoel geeft.

Favoriete plek

Mijn favoriete plek in huis is de bank in de woonkamer. Daar komen mijn dochters en ik ’s avonds na een dag werken en school bijna altijd samen om even te chillen of een filmpje te kijken voordat we naar bed gaan. De bank zelf zou ik graag vervangen door een lichter exemplaar maar dat durf ik nog niet helemaal aan omdat daar regelmatig wat op geknoeid wordt, dus wellicht in de toekomst!

Buiten in de tuin heb ik ook twee zithoeken waar ik eigenlijk altijd zit als het mooi weer is. Daar drink ik wijntjes met vriendinnen en chill ik met de kids, lekker muziekje erbij en ik waan mij op vakantie! Ik ben ontzettend blij met mijn huis en tuin en ben trots op wat ik zelf bereikt heb. Een thuis voor mij en mijn meiden waar iedereen zich terug kan trekken in zijn eigen kamer en waar we ook gezellig samen zijn.

Volg mijn Instagram account @mywhitecosyhome voor meer foto’s van mijn interieur!

Gerelateerde blogs

Reacties (4)

  1. Heel erg tof Suus om te lezen, erg van genoten en van je altijd mooie foto’s, en wat een kanjer ben je toch zo alleen ff gedaan💪 trots op jou meis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *