Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Sylvie

Binnenkijken bij Sylvie
Artikel begint onder de advertentie

Hoi hoi, wat leuk om voor jullie een binnenkijker te mogen verzorgen! Wel handig als ik mij even voorstel, dan weten jullie een beetje meer over mij…

Ik ben Sylvie Verstegen en kom uit een klein dorpje, Langenboom. Ja, heus waar, het bestaat en het ligt in het gezellige Brabant. Ik woon samen met mijn vriend Rob en drie kinders Jelle, Lotte en Lizzy. Wij hebben ook nog een hondje Bubbelz (het kon ook een kat zijn want ze blaft niet en doet het op een kattenbak…duss!).

Ons huis

Anyway… bijna 10 jaar geleden stond er in ons dorp bijna niets te koop. De huizen die te koop stonden moesten zeer grondig worden verbouwd en op dat moment hadden wij daar geen zin in. “Het Kasteeltje”, zoals velen het hier noemen, stond wel te koop.

Ons huis wordt zo genoemd omdat het een splitlevel woning is met aan de voorkant twee balkons. Als je in de zomer voorbij fietst, zwaai ik naar je vanaf het balkon en voel me dan net een beetje Maxima. Het is een hoog huis met drie woonlagen. Ruimte genoeg! Iedere woonlaag is verbonden met een trapje van zes treden en geeft een open en speels effect.

Interieur

In ons huis kan ik naar hartenlust schuiven en veranderen met het interieur want dat is wel mijn dingetje. Met regelmaat wordt hier een wand van kleur veranderd. Kleur is wellicht niet het juiste woord want ik ben meer van de zwart, wit en houttinten. Vrij monochroom. Ik vind de industriële look ook erg gaaf met af en toe een landelijke touch.

Onze slaapkamer is vrij neutraal. Behang op de slaapkamer vindt manlief niet zo tof. Dat heb ik opgelost door een houten paneel bij de bouwmarkt te kopen en dat te behangen met een motief van houtblokken. Dit geeft net dat warme effect aan het geheel. Ik hou van verandering dus de kans is groot dat er binnenkort weer een ander printje op zit.

Van de kinderslaapkamers laat ik normaal gesproken vrij weinig zien. Ik respecteer hun privacy. Alleen het bureau bij mijn dochter mag op social media getoond worden. Door een combi van een betonlook muur, een witte vloer, strak wit bureau en warme accessoires is het een fijne plek geworden om te zitten of je huiswerk te doen.

Onze hoekkeuken sluit aan de woonkamer en zit alles in. Maar inmiddels zijn wij het koken meer gaan waarderen (dat was toen wij dit huis kochten niet echt het geval) waardoor een grote woonkeuken een grote droom van mij is. Je moet wat te wensen hebben, niet?

Onze badkamer is klein maar fijn. Wat het speciaal maakt is het hoge plafond (ongeveer 4,5 meter hoog). Dat geeft een heerlijk ruimtelijk effect. Door de inbouwspotjes lijkt het net een sterrenhemel.

Dé reden waarom wij dit huis gekocht hebben is de woonkamer. Door de hoge plafonds met open balken lijkt het net een vakantiehuis. Toen we het huis kochten was al het houtwerk donker. Er zitten dus heel wat liters witte verf in dit huis.

De haard hebben we ook vervangen. Wij hebben nu een open gashaard met branders in een L-vorm. Hierdoor heb je vanuit zowel de zithoek als de eethoek zicht op het vuur. Vooral in de winter is dat natuurlijk een feestje. Het kijkt zo knus.

Tot slot: onze tuin. Te bereiken via een trap vanuit ons balkon. Sinds eind vorig jaar hebben we een prachtige tuinkamer in onze tuin. Echt een verlengstuk van ons huis waar we dolgelukkig mee zijn.

De tuinkamer is mat zwart gebeitst, heeft een lichte natuurstenen vloer en een buitenkeuken. Laat de mooie zomers maar komen! In de zomer zetten we een ultra groot zwembad op en dat zorgt voor veel gezelligheid. De tuinkamer is echt mijn favoriete plekje geworden.

Onze schutting hebben we op de tuinkamer aan laten passen. Ook gepotdekseld en mat zwart. Veel mensen zijn sceptisch over de kleur zwart in je tuin maar geloof me… het staat fantastisch! Natuurlijk kan de sfeerverlichting niet ontbreken en her en der hebben wij grote potten geplaatst met grassen, vijgen en olijfboompje.

Mijn tips

Natuurlijk is het fijn als je naar de winkel gaat om daar alles nieuw te kopen, maar ik vind het een sport om dingen bij de kringloop te vinden en die vervolgens op te knappen.

Ook houd ik van een DIY. Beetje frotten en freubelen. Laatst had ik een hele gave plantenhanger gezien voor aan het plafond. Het ding was meer dan €100, dus ben ik op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief. Ik vond een mooi stalen dienblad voor €3 en heb daar vier kettinkjes aangemaakt (kosten: €6) et voilà, mijn plantenhanger was een feit. Het kan dus soms ook anders! Be creative!

Mocht je het leuk vinden om meer DIY foto’s van mij te zien of kan ik je helpen met interieuradvies, dan kun je mij vinden op @ourlifeatno5. Ik zie je daar graag!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *