Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Binnenkijken bij Tessa

Binnenkijken bij Tessa
Artikel begint onder de advertentie

Even voorstellen

Wat leuk dat je bij mij komt binnenkijken! Mijn naam is Tessa, 36 jaar en ik woon samen met mijn man Jaap en dochters Michelle (11) en Senna (10) in Lekkerkerk, een klein dorpje in Zuid-Holland. Drie dagen in de week ben ik werkzaam als juridisch medewerker en sinds de aankoop van ons huis besteed ik eigenlijk alle overige dagen aan mijn interieur!

Een pakhuis uit 1915

In mei 2020 verscheen tijdens mijn rondje Funda ineens dit huis in beeld:

Ik was op slag verliefd! Een groot, statig pand en zeg nu zelf; welk huis heeft er nu een eigen loopbrug? Hoe cool is dat! Het huis was een voormalige graanmaalderij die in 1975 tot woonhuis was verbouwd. Het had in het gigantische onderhuis nog oude graanputten- en scheppen liggen en aan de achterkant de industriële uitstraling van een fabriek, met prachtige oude ramen! Ik had altijd een voorliefde voor oude huizen met karakter en authentieke elementen, Jaap is een ontzettende liefhebber van vissen en hoopte altijd aan het water te kunnen wonen. Het kon niet beter, dit was een combinatie van beiden!

In de pauze van ons werk zijn we diezelfde dag gelijk langsgelopen. Het lag mooi gelegen langs het water aan de dijk, een heerlijke plek. Na alle voor- en nadelen te hebben afgewogen hebben we uiteindelijk een bod gedaan, dat tot onze verbazing werd geaccepteerd. In september 2020 kregen wij de sleutel. Maar… er was werk aan de winkel (véél werk), want gedateerd was het wel! Het balkenplafond in de woonkamer was geel, de raamkozijnen en deuren geel, er lagen twee verschillende vloeren in de woonkamer, de vloer op de bovenverdieping was een soort zeegrastapijt en de badkamer bestond een en al uit hout; net een sauna!

Interieurstijl

Inmiddels wonen wij sinds november 2020 in dit huis en er is ontzettend veel gedaan! Op de begane grond, de woonkamer en de eetkamer, hebben we wel een uitgesproken industriële stijl. Dat past ook bij het karakter van de woning; het is een stoer huis. Zwart, wit, oude houten balken en een prachtige brickwall die verscheen toen wij de muur aan het wegbikken waren! Ook hebben we twee eyecatchers in de woonkamer, groot posterbehang van 3.20m hoog. Hier krijgen we altijd veel leuke reacties op.

Bij de eetkamer hebben wij nog een extra zithoek met televisie gecreëerd, zodat de kids een eigen plekje hebben om te relaxen en te gamen.

De woonkamer is heerlijk ruim en we hebben een prachtig uitzicht op de rivier. Ondanks de nadelen van al het enkel glas geven de oude ramen het huis toch wel echt de karakteristieke sfeer 🙂

De bovenverdieping hebben we echter een heel ander sfeertje gegeven. Alle balken zijn wit geverfd (deze waren oranje!) en er is een frisse, lichte vloer in gegaan. Er was een grote, open ruime waar we twee slaapkamers van hebben gemaakt en een gang. Daarnaast is hier nog de badkamer, de kledingkamer en onze eigen slaapkamer. Overal in huis zitten er rieten matten tussen het balkenplafond, dit geeft een heel leuk sfeertje. Zeker boven, waar de kamers meer in bohemian stijl zijn ingericht. Licht en lekker rustig!

Favoriete plekje

Ik heb meerdere plekken in het huis die ik erg fijn vind, maar mijn favoriete plekje is toch wel lekker in de hoek van onze fijne hoekbank. Daar ben ik iedere avond te vinden onder mijn kleedje 😉

Toekomstplannen

Er is nog steeds wel een hoop werk te doen in huis. Zo willen we in de komende tijd onderzoeken hoe we verder kunnen verduurzamen. Het is leuk zo’n oud huis met veel enkel glas, maar we moeten toch ooit van dat energielabel F af gaan komen 🙂 (lang leve de houtkachel!). We zullen dus wellicht glas moeten gaan vervangen, beter gaan isoleren en wellicht oriënteren op zonnepanelen. Ook wil ik graag nog een nieuwe voordeur, moet de buitenboel geverfd worden (van geel naar zwarte kozijnen) en willen we in het voorjaar de tuin gaan doen.

We hebben daarnaast nog een onderhuis van 99m2. Het is een geweldige ruimte waar ook de twee oude graanputten nog liggen. Die laten we lekker zo! We gebruiken de ruimte nu om te wassen, er staat een pingpongtafel voor de kids en een geweldige antieke werkbank die we ook gebruiken met klussen. Het eerstvolgende project hier beneden wordt onze fitnessruimte. Misschien dat ik dan ooit nog een keertje ga sporten 🙂 De verbouwing hiervan zal ik uiteraard delen op mijn Instagram en ik hoop dat jullie dan gezellig met mij meekijken!

Liefs,
Tessa

Gerelateerde blogs

  Reacties (4)

  1. Hoi tessa ..

   Ooh zo leuk hier een stukje te lezen met prachtige foto’s!

   Wat een super leuke & mooie blog!
   Jullie hebben een prachtig huis! Ik volg je graag op insta!
   En wens je samen met je prachtige gezinnetje alle goeds voor de toekomst!

   Liefs Astrid (@woongelofeljjk)

   1. Hiii Astrid,

    Wat lief dat je de tijd hebt genomen om de blog te lezen en een reactie te plaatsen, attent als altijd 🙂 Ik volg jou en je prachtige huis ook heel graag en wens jouw gezin ook alle goeds! Tot op Insta 😉

    Veel liefs, Tessa xxx

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *