Maastricht magazine >

 
lifestyle

Bloggen namens de anti-yogamaffia

Bloggen namens de anti-yogamaffia

Bloggen over yoga op LovestoHave.com? Toen het me werd gevraagd, leek het me hartstikke leuk. Toch ook een kleine ‘maar’. Want ook al doe ik van al mijn vriendinnen wellicht het langst aan yoga en ben ik bovendien bezig met een eigen yoga(kleding)lijn, stiekem (of eigenlijk niet stiekem) ben ik van de anti-yogamaffia.

Yoga voor de eeuwige wereldvrede

De ‘yogamaffia’ is een verzamelnaam voor alles en iedereen die pretendeert dat yoga dé oplossing is voor al je problemen en erger, voor eeuwige wereldvrede. Voor iedereen die doet alsof het leven één grote strijd is vol hobbels, waarin yoga je helpt die te overwinnen. Die kijk op yoga, beklemt me. Sterker nog, ik gruwel ervan. Ik vind het leven gewoon leuk! Ook al is het dat echt niet altijd. En onderdeel van dat leven is yoga voor mij. Gewoon, omdat ik me beter voel sinds ik aan yoga doe. En slechter als ik een periode wat minder actief ben. Maar dat geldt ook voor de renners onder ons. En overige sportbeoefenaars.

Coole mix & match in plaats van één en al Chanel

De yogaklasjes waarin wordt ge’ohmt’, sla ik dan ook het liefst over. En aan samen thee drinken op de yogamat doe ik evenmin. Ik kan niet goed uitleggen wat ik daar op tegen heb, weet wel dat ik liever met mijn (non yoga) vriendinnen aan de wijn op een terras ga. Liefst met een bitterbal erbij. Of nog beter, twee. Om dan de volgende dag met een tikkeltje hoofdpijn wakker te worden. Het is net als met fashion. Een beetje mix en match is veel cooler dan van top tot teen in Chanel. Een mindfull en sportief leven in combinatie met jezelf lekker laten gaan; mijn recept voor de eeuwige jeugd.

Yogamaffia alike kleding

Mijn voorliefde voor yoga en tegelijkertijd mijn antiliefde voor de yogamaffia heeft me ertoe gezet een eigen yogamerk te ontwikkelen. Mooie, functionele yogakleding zonder meteen het gevoel te hebben tot een sekte te behoren. Neem een Lululemon. Echt superfijne kleding. En daar hadden ze het wat mij betreft bij mogen laten. Niet dus, helaas! Sta je in je pashokje waar je naam op wordt gekalkt (serieus) en nog voordat je je eigen broek überhaupt uit hebt, wordt er al geroepen ‘Juliette, is everything ok in there?’ Het liefst wil ik dan heel hard terugschreeuwen: ‘Have you ever heard of giving someone some personal space.’ Maar ik houd me in en denk alleen maar: ‘Keep calm, it is just a yogalegging’. En dat is precies wat ik met mijn eigen merk wil. Dat het ‘just a yogalegging’ is. Maar dan natuurlijk wel een mooie die super zit. Zo eentje die je nieuwe favoriet wordt om mee te sporten op jouw manier. En dat wijntje te drinken op een terras, mijn zegen heb je!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *