Maastricht magazine >
lifestyletip

Boormachines: Welke soorten voor thuisgebruik

Boormachines: Welke soorten voor thuisgebruik
Artikel begint onder de advertentie

Boormachines: iedereen moet ze hebben, vooral als je graag zelf klusjes uitvoert. Met de juiste makita boormachine kun je gaten boren, schroeven vastdraaien en zelfs materialen wegbikken. Er zijn echter talloze boormachines op de markt, elk met hun eigen eigenschappen waardoor je ze voor verschillende klusjes kunt gebruiken. In dit artikel bespreken we verschillende soorten boormachines die jij eigenlijk in huis zou moeten hebben. Lees verder!

Boormachines op accu of met snoer?

Het grootste voordeel van accuboormachines is hun mobiliteit. Je kunt ze overal gebruiken zonder gedoe met snoeren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de accucapaciteit en laadtijd, afhankelijk van het materiaal en de duur van je klus. Welke boormachines zijn er dan allemaal?

Accuboormachine

Dit type boormachine is geweldig voor allerlei klusjes in en om het huis. Je kunt er eenvoudig gaten mee boren in hout en metaal, en ook schroeven mee in- en uitdraaien. Het komt goed van pas bij taken zoals het ophangen van planken, schilderijen en het in elkaar zetten van meubels.

Klopboormachine

Een klopboormachine is handig omdat het een hamerfunctie heeft waarmee je door hardere materialen zoals stevig metselwerk of beton kunt boren. Deze machine is krachtiger en veelzijdiger dan een standaard boormachine, waardoor het ideaal is voor klussen waarbij je door stevige oppervlakken moet boren.

Boorhamer

Een boorhamer is een krachtig gereedschap dat de functies van een accuboormachine combineert met een extra hamerfunctie, waardoor het ideaal is voor het boren in harde steensoorten en beton. Je kunt zelfs een combihamer gebruiken. Deze hamer kan niet alleen boren, maar ook licht breekwerk uitvoeren dankzij de draaistopfunctie.

Elektrische schroefmachine

Een slagschroevendraaier is een handig, compact gereedschap dat specifiek is ontworpen voor snel schroeven los- en vastdraaien. Het is ideaal voor kleine en snelle klusjes in huis, maar het kan geen gaten boren zoals andere boormachines.

Belangrijke functies van een boormachine

Bij het kiezen van een boormachine zijn er enkele belangrijke functies om op te letten. Een borstelloze motor is efficiënter en zorgt voor een langere batterijduur, meer kracht en minder onderhoud. Boormachines met ingebouwde lampjes zijn handig voor beter zicht in donkere ruimtes, en sommige modellen hebben een ingebouwde waterpas voor nauwkeurig boren. Het is ook slim om te kijken welke accessoires worden meegeleverd, vooral bij accuboormachines, om er zeker van te zijn dat een accu en oplader zijn inbegrepen. Nu je alle informatie hebt over boormachines, kun je eropuit gaan om er een (of meerdere) aan te schaffen voor je eigen projecten. Laat je indien nodig even adviseren door een expert!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *