Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Cadeaus inpakken op een originele manier

Cadeaus inpakken op een originele manier

Cadeautjes zijn altijd leuk om te krijgen maar vooral ook leuk om te geven. Vaak ben je langere tijd aan het nadenken voor een geschikt cadeau maar vergeet je daarbij helemaal de eerste indruk hiervan: de verpakking! Natuurlijk gaat het voor de ontvanger vooral om het cadeautje zelf en het idee dat jij aan hem of haar denkt, maar word je zelf ook niet altijd extra blij als er een leuke wikkel omheen zit? Je cadeautjes inpakken op een originele manier zorgt al gelijk voor een grote glimlach bij de ontvanger. Laat daarom je creatieve kant zien en maak van elk cadeau een extra feestje!

Je eigen cadeaupapier

Allereerst denk ik de meest makkelijkste manier om je cadeautjes van een unieke wikkel te voorzien: je eigen cadeaupapier bedrukken. Een ding is zeker, dit inpakpapier heeft niemand! Laat je creativiteit de vrije loop en pak al je cadeaus in met je eigen ontwerp. Nog een leuk strikje eromheen en je bent klaar om te gaan.

Vrolijke wikkel met een persoonlijke boodschap

Oké, hoe simpel maar toch zo leuk ziet dit cadeautje er uit? Verpak het cadeau met een effen kleur inpakpapier en breng hier met een kwast vegen op aan. Knip een rondje of vierkant uit een vel papier en schrijf hier een boodschap op. Deze maak je vervolgens vast door hier vier kleine gaatjes in te maken en daar een touwtje doorheen te doen. Deze knoop je aan de achterzijde van het cadeau aan elkaar vast.

Mocht je bang zijn dat het verf door het cadeaupapier heen drukt, breng dan eerst de kwast vegen aan op het papier voordat je het inpakt. Laat dit goed drogen en pak het cadeau vervolgens in.

Mini bosje bloemen bovenop je cadeau

Dit cadeautje zal zeker in de smaak vallen bij de vrouwelijke ontvangers. Het is net alsof je naast het cadeau ook nog een klein bosje bloemen geeft! Zorg allereerst dat je wat bloemetjes en/of mooie takjes plukt. Pak dan het cadeau in met effen kleurig cadeaupapier en teken hier een vaas op. Plak de geplukte bloemen en/of takjes vervolgens op in de vaas. Dit kun je doen doormiddel van een plakbandje. Druk het plakband stevig aan en je uniek verpakte cadeau is helemaal klaar!

Het uitpakken is al een feestje

Als deze verpakkingen geen feestje zijn, dan weet ik het ook niet meer. Pak het cadeau in met effen kleurig inpakpapier. Leg confetti op de bovenkant, dit kun je zo kopen of eventueel zelf maken met een perforeerapparaat en gekleurde papiertjes. Pak het cadeau nu nogmaals in maar dan met doorzichtige folie. Klaar is kees! Een feestelijk cadeau voor een feestelijke gebeurtenis.

Beestengoed cadeau

Een cadeautje voor een kind? Maak er dan eens een leuke dieren verpakking van. Pak het cadeau in met kraftpapier en teken er een gezichtje op. Maak eventueel gebruik van stukjes (gekleurd) papier om het gezicht nog meer te laten spreken, door bijvoorbeeld ronde roze wangetjes erop te plakken. Plak er ook oortjes aan en eventueel nog pootjes en je cadeau is klaar om een kind blij te maken.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *