Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Een comfortabele woonkamer

Een comfortabele woonkamer

Artikel begint onder de advertentie

Nu het zo lekker winters is buiten, leek het mij wel toepasselijk om een artikel te schrijven over comfortabel wonen, aangezien we nu zeker de meeste tijd binnen doorbrengen.

Als je online zoekt naar comfortabel vindt mijn woordenboek online onder andere de volgende synoniemen:

 • Behaaglijk
 • Gemakkelijk
 • Aangenaam
 • Gerieflijk
 • Gezellig

Als voorbeeld voor dit artikel ga ik eens van mijn eigen situatie uit.

Behaaglijk

Ik ben een echte koukleum. Ik kan er niets aan doen, ik heb het gewoon snel koud.

Voorheen hadden we een thermostaat die automatisch op een bepaalde tijd aan en weer uit ging. Lekker, maar niet zo lekker als de slimme thermostaat die we nu hebben en het advies van de monteur, gebruik geen programma meer. In eerste instantie schrok ik daar een beetje van. Ik dacht dat het dan koud zou zijn als ik uit bed zou komen. Maar aangezien ik als ik wakker ben altijd nog een minuut of 10, zeker, in mijn bed blijf liggen, met mijn telefoon in mijn handen, zet ik vanuit mijn warme bed, met de app de verwarming aan. Tegen de tijd dat ik dan beneden kom is het al lekker warm.

Als ik weg ga zet ik hem op weg, ga ik naar bed zet ik hem op slapen en in geval van nood is er nog de comfort stand en loeit de kachel op standje tropisch warm.

Onze slimme thermostaat, die overigens niet knap op een foto is te krijgen door de lichtinval

Eerst was ik bang dat ik het zou vergeten, zoals ik werkelijk alles altijd vergeet. Maar niets is minder waar. In het jaar dat we hem nu hebben ben ik vaker buiten gesloten geweest omdat ik mijn sleutels ben vergeten dan dat ik vergat de thermostaat te bedienen.

Groot voordeel, het is niet alleen behaaglijk wanneer ik wil, maar het eerste jaar hebben we ook nog eens heel veel minder verbruikt, wat je direct weer merkt in je portemonnee. Win-win dus!

Gemakkelijk

Gemakzucht dient de mens, dus kozen wij in de woonkamer voor de grote lampen voor lichtschakelaars die ook op een afstandsbediening werken. Ze zijn dus eenvoudig vanaf de bank te bedienen.

Het zelfde geldt voor onze sfeerverlichting. Dankzij speciale ontvangers, die je in het stopcontact steekt en waar je vervolgens de stekker van je lamp in prikt, kunnen wij ook deze lampen met een afstandsbediening onafhankelijk van elkaar bedienen. Alles in één keer aan, of uit, is ook mogelijk met een druk op de knop.

En wat te denken van een stopcontact met USB? Hij wordt bij ons volop gebruikt.

v.l.n.r. Stopcontact met USB, klik aan klik uit systeem voor de sfeerverlichting, led dimmer, met afstandsbediening

Aangenaam

Aangenaam aan onze woonkamer vind ik de lichte vloer. Dat wilde ik al heel erg lang, maar je gaat geen massief hardhouten vloer eruit slopen voor een lichte laminaatvloer. Toch kon ik het niet uit mijn hoofd zetten. De vloer moest wit! Na jaren en jaren twijfelen heb ik nu spijt. Spijt dat we het niet jaren eerder hebben gedaan. Vorig jaar schuurde ik de vloer op en samen met mijn hubster verfde we de vloer met betonverf in 2 dagen wit (RAL 9010). Ik stofzuig en dweil wel vaker dan voorheen, maar man, wat ben ik gelukkig met onze lichte vloer! Als je je ergens aan ergert in je woonkamer dan zit je er een stuk minder lekker. Mijn advies pak het dus gewoon aan.

Gerieflijk

Goed kunnen zitten is van ons minder belangrijk dan goed kunnen hangen en liggen op de bank. Naarmate de kinderen groter werden, werd onze behoefte aan een ruime bank ook groter.

Vier jaar geleden kochten we op marktplaats onze huidige bank. Genoeg ruimte voor ons alle 4. Groter is bijna niet mogelijk in onze woning met een U vorm. Hij komt namelijk van muur tot muur. Groot voordeel daarvan is dat er geen hoekjes (lees: verzameling troep op een tafel) gecreëerd kunnen worden. Hij is kamer vullend, maar het was nog nooit zo rustig en ruim in de woonkamer!

Onze leefhoek van muur tot muur

Onze huidige bank is wel aan vervanging toe. We kiezen dan weer voor een leefhoek. Mijn voorkeur gaat dan uit naar een lichtere bank op poten waardoor het minder massief oogt in onze relatief kleine woonkamer. Onderstaande hoekbank zag ik bij Woonenzo.nl voorbij komen, die zou hier mooi staan.

Hoekbank Vento is een prima plek om heerlijk te chillen

Gezellig

Omdat wij een lichte basis hebben in koele kleuren, heb ik woonaccessoires en planten gebruikt om onze woonkamer gezellig te maken. Door accessoires te gebruiken geef je je woonkamer iets persoonlijks.

Ik heb vooral accessoires in lichte kleuren en veel hout gebruikt. Hout geeft iets warms aan je interieur en dat staat voor mij gelijk aan gezellig.

Lichte accessoires en veel hout voor sfeer in ons huis

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *