Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

De boeken top 10 van dit moment

De boeken top 10 van dit moment
Artikel begint onder de advertentie

Lezen is een hobby waar veel mensen van houden. Dat resulteert in een bestseller top tien van de meest populaire boeken van dit moment. Als je op zoek bent naar een boek dat je echt gelezen moet hebben, of naar een cadeau voor een boekenliefhebber, dan is dit onze Top 10.

10. De Jaren – Annie Ernaux

De Jaren is een boek waarin de auteur de lezers meeneemt door de periode 1941-2006. Aan de hand van gebeurtenissen, maar ook muziek en andere herinneringen wordt een indrukwekkende reis door de tijd gemaakt.

9. De Omwenteling – Suzanna Jansen

De Omwenteling vertelt op bijzondere wijze het verhaal van emancipatie in Nederland. De schrijfster neemt je mee aan de hand van gebeurtenissen die ervoor zorgen dat vrouwen meer rechten kregen en meer zelfbeschikking.

8. Schemerleven – Jaap Robben

De 81-jarige Frieda gaat als haar leven voor het grootste deel voorbij is op zoek naar haar verleden na een onstuimige romance tijdens de strenge winter van 1963.

7. Alle Oekraïners die ik ken – Olaf Koens

Olaf Koens is correspondent in Oekraïne, het land dat sinds het voorjaar van 2022 in oorlog is met Rusland. Koens reist door Oekraïne en ontmoet er bijzondere mensen die ondanks de oorlog iets van hun leven proberen te maken.

6. Het Koninklijk Huis – Herman Koch

Geestig, soms ontluisterend maar altijd prikkelend is dit fictieve verhaal van bestseller schrijver Herman Koch over een koninklijk huis. Niet de Oranjes, maar pure fictie. Maar daarom niet minder intrigerend.

5. Aleksandra – Lisa Weeda

De oorlog in Oekraïne inspireert veel schrijvers. Zo ook Lisa Weeda die in ‘Aleksandra’ het verhaal vertelt van een vrouw die veel meemaakte in haar lange leven. De schrijfster gaat in het door oorlog geteisterde land op zoek naar aanknopingspunten over het leven van haar overgrootmoeder.

4. Wolven op het Ruiterpad – Tijs Goldschmidt

De schrijver neemt zijn lezers mee in een aantal prikkelende essays met verrassende wendingen en inzichten. Of het nu over DNA gaat of over klimaatverandering of over digitalisering van teksten.

3. De Eerste Vrouw – Susan Smit

De eerste vrouw vertelt het verhaal van de Amerikaanse operazangeres Geraldine Ferrar en haar Nederlandse man Lou Tellegen. Ze trouwden in 1916. Het huwelijk strandt in 1923 na veelvuldig overspel van Tellegen. Hun jaren samen kennen vele hoogte- en dieptepunten.

2. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Kya Clark groeit op in een moerassige omgeving in North Carolina, ver van de bewoonde wereld. Ze leeft van wat e natuur haar geeft. Tot ze kennismaakt met twee jonge mannen die uit de stad afkomstig zijn. Eén van hen wordt dood gevonden, de autoriteiten verdenken dat Kya iets met zijn dood te maken heeft.

1. Help, ik heb een puber! – Kluun

Kluun kennen we allemaal van zijn bestseller ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Zijn kinderen zijn inmiddels jong volwassen en puber en hij heeft heel wat met ze te stellen. Over wat je als vader zo al meemaakt met een puber in huis schreef hij zijn nieuwe boek.

Gerelateerde blogs

  Reacties (4)

   1. Fijn dat je iets aan de tips hebt Nathalie! Veel leesplezier 😊

  1. Daar waar de rivierkreeften zingen verdient het zeker om in dit lijstje te staan! Van de rest weet ik het NOG niet, maar heb er een paar toegevoegd aan mijn winkelmandje. Bedankt!

  2. Tomorrow, and tomorrow and tomorrow van Gabrielle Zevin (Morgen, en morgen en morgen in het Nederlands) is ook zeker een aanrader!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *