Maastricht magazine >
lifestyletravel

De leukste bestemmingen in Europa om Oud & Nieuw te vieren

De leukste bestemmingen in Europa om Oud & Nieuw te vieren
Artikel begint onder de advertentie

Het jaar 2019 is in een vogelvlucht voorbijgevlogen en voordat je het weet zitten we alweer in december. Een gezellige tijd met mooie lichtjes en versieringen. Ook dit jaar verdient het om op een mooie manier afgesloten te worden en daarom is niks leuker dan Oud & Nieuw uitgebreid te vieren.

Oud & Nieuw wordt over de hele wereld gevierd, waarbij ieder land zo zijn eigen tradities heeft. Daarom vertrekken veel Nederlanders tijdens dit sfeervolle feest naar het buitenland om zo op een bijzondere manier het nieuwe jaar in te gaan. Er zijn heel veel steden te vinden waar dit zou kunnen, daarom hebben wij voor jullie de mooiste plekjes in Europa op een rijtje gezet.

 1. Madeira

Dit kleine eiland dat behoort tot het mooie Portugal is zeker een aanrader als je opzoek bent naar de ultieme Oud & Nieuw bestemming. Madeira is niet voor niets weleens gekroond met de grootse en beste vuurwerkshow in Europa. Vanaf verschillende mooie plekjes over het gehele eiland heb je een adembenemend uitzicht over deze show. Wil je echt het beste uitzicht hebben? Neem dan eens een kijkje op de heuvels rondom Funchal.

2. Londen

De welbekende stad Londen trekt elk jaar alles uit de kast voor een mooi eindspektakel met de Big Ben als middelpunt. Elk jaar verzamelen hier duizenden mensen om samen feest te vieren, ondanks dat je hier wel een uur tijdsverschil hebt. Het feest houdt echter niet op na de spectaculaire vuurwerkshow. Duik een van de vele kroegen binnen en neem op Nieuwjaarsdag eens een kijkje bij de toffe parades.

3. Berlijn

Ook Duitsland slaagt er weer elk jaar in om het jaar op een mooie manier af te sluiten. Door de gehele stad Berlijn worden grote evenementen georganiseerd, waarbij de Branderburger Tor echt een aanrader is. Denk aan de hipste muziek, de lekkerste drankjes en enorm veel gezelligheid. Ook hier gaan ze het nieuwe jaar in met een grote vuurwerkshow waardoor je gegarandeerd in de feeststemming komt.

4. Budapest

Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van de gezellige feestdagen breng dan zeker eens een bezoekje aan Budapest. Hier vieren ze Oud & Nieuw namelijk drie volle dagen! Je vindt er straatjes vol met lekkere gerechten en leuke spulletjes. In Budapest wordt er op 30 december al een grote vuurwerkshow gegeven boven de Donau om het nieuwe jaar alvast te verwelkomen.

5. Rome

Het gezellige Italië is ook een perfecte bestemming om Oud & Nieuw te vieren, met in het bijzonder de hoofdstad Rome. Al is de traditie hier een stuk anders dan is de meeste landen. Je begint namelijk met een uitgebreid diner, waar je tot ’s avonds laat zult doorbrengen. Daarna kun je terecht op een van de oude pleinen in de stad. Na het zien van een korte vuurwerkshow wordt er nog verder gefeest tot ’s morgens vroeg.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *