Maastricht magazine >
lifestyletravel

De leukste hotspots van Keulen

De leukste hotspots van Keulen
Artikel begint onder de advertentie

Keulen wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Keulen is een prachtige stad met mooie architectuur en vooral een hele gezellige sfeer. Doordat Keulen net over de grens ligt is het erg goed bereikbaar, vanuit Utrecht ben je er al binnen 2,5 uur.

Zo kun je er bijvoorbeeld gemakkelijk voor een dagje naartoe, maar ook zeker voor een weekendje. Het is erg leuk om hier lekker rond te struinen, want naast alle mooie geschiedenis kun je er ook erg goed winkelen. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in deze bijzondere stad en daarom hebben wij alle leuke hotspots alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Het chocolademuseum

Pal naast de Rheinauhaven ligt het welbekende chocolademuseum gevestigd. Hier kun je van alles leren en doen. Zo krijg je er een tour waarbij je alles leert over de productie en het lange proces van de luxe Lindt-chocolade. Mocht je het zelf ook leuk vinden om een reep te maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Tover jezelf om en maak de ultieme Willy Wonka reep. Een hele leuke activiteit om met je familie te doen en je krijgt er ook nog eens een lekkere zelfgemaakte reep chocolade voor terug. Wie wilt dat nou niet?

2. Vaar over de Rijn

Dwars door Keulen is de Rijn gevestigd waar het erg leuk is om een rondvaart te maken op een boot. Er worden verschillende tochten georganiseerd vanuit Keulen die allemaal de moeite waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in het rijke deel van de stad of kies voor een nachtvaart, waarbij je verrast zult worden door alle mooie lichtjes. Zo zie je binnen no-time erg veel van deze grote stad, waarbij je ook nog eens veel te weten komt over de mooie geschiedenis die Keulen je te bieden heeft.

3. Maak een wandeling door de Altstadt

Mocht je een echte geschiedenisliefhebber zijn dan is de Altstadt een heel bijzonder deel van Keulen die je zeker moet bezoeken. De Altstadt is een stukje stad waarbij nog steeds veel te zien is van de bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo vind je er nog heel veel middeleeuwse stijl terug wat erg bijzonder is om te zien. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Sint-Martinuskerk, of bezoek de ruïnes van het Romeinse leger in het hoofdkwartier bij het stadhuis aan de Alter Markt.

4. Phantasialand

Phantasialand is een van de mooiste pretparken in Europa. Mocht je dus toch eens in de buurt van Keulen zijn, is dit pretpark zeker meer dan de moeite waard om naartoe te gaan. Phantasialand beschikt over zes verschillende themagebieden met talloze attracties en shows. Het magische pretpark heeft niet voor niets zeven wereldrecords. Je vindt er meerdere achtbanen, maar het park is ook zeker leuk voor de kleinste onder ons. Een gezellige hotspot om je tripje naar Keulen geslaagd af te sluiten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *