Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

De leukste vakantieplekjes in Nederland

De leukste vakantieplekjes in Nederland

Met al dat stormachtige weer in Nederland is er niks lekkerder dan uit te kijken naar een welverdiende vakantie. Je hoeft hiervoor in de zomer niet meer per se naar het buitenland, want het weer in Nederland wordt ook deze zomer naar verwachting erg aangenaam. Geen verre vluchten meer met kleine koffers en weinig stoelruimte, maar gewoon een lekkere vakantie in ons eigen kleine kikkerlandje. Daarom hebben wij de leukste plekjes in Nederland voor je op een rijtje gezet om de zomer te vieren.

1. Giethoorn

Dit kleine dorpje is niet voor niets wereldberoemd. Het is een super mooi plekje met allerlei kleine riviertjes waar je erg leuk kunt varen. Het zal dan ook niet als een verrassing klinken dat mensen zich in Giethoorn niet met de auto bewegen, maar echt dobberend op een bootje. Daarnaast heeft Giethoorn ook nog eens een rijke geschiedenis die nog heel goed terug te vinden is. Zo vind je er nog allerlei middeleeuwse architectuur samen met de mooiste musea.

2. Nationaal park Veluwezoom

Mocht je gek zijn op natuur dan zit je hier zeker goed. Het Nationaal park Veluwezoom bestaat uit een prachtig natuurgebied die zeker niet vergeten mag worden in de mooiste plekken van Nederland. Je kunt er van alles doen en vinden, dus zo is het een leuke plek voor jong en oud. Denk aan verschillende soorten landschappen, mooie dieren of allerlei mooie wateren. In de buurt zijn erg veel vakantieparken te vinden waar je kunt verblijven. Zo sta je dus binnen no-time in de Veluwezoom.

3. Ijsselmeer

Ga je liever op reis met de boot? Dan is het Ijsselmeer echt meer dan de moeite waard. Het heeft een brede kustlijn van wel 300 meter lang. Het zal je zo ook niet verbazen dat dit het grootste meer van Nederland is. Zo kun je elke dag naar een ander plekje in de buurt, want geloof me er zijn er genoeg te vinden. Daarnaast liggen ook de steden Stavoren, Medemblik en Enkhuizen in de buurt, die ook erg leuk zijn om te bezoeken. Genoeg te doen dus!

4. Zoutelande

Zoutelande is de perfecte plek voor als je echt opzoek bent naar een relaxte strandvakantie. Dit plaatsje is wel enorm toeristisch en in de zomer ligt het hele strand ook zo bomvol. Maar niet getreurd, in de omgeving zijn talloze andere plekjes te vinden die je ook kunt bezoeken. Wel heeft Zoutelande een erg gezellige sfeer met allerlei strandtenten, strandhuisjes en kilometers vol zand. Zie je jezelf al liggen met een cocktail in je hand op het mooiste strand van Zeeland? Wij in ieder geval wel!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *