Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

De mooiste hotspots in Marrakech

De mooiste hotspots in Marrakech

Het sprookjesachtige Marrakech wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Het behoort namelijk tot één van de vier koningssteden in Marokko. Vooral voor de echte shopliefhebbers onder ons is Marrakech de perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie. Verdwaal in de duizenden smalle straatjes vol met de leukste winkeltjes.

Daarnaast bevind je je ook binnen no-time in de woestijn samen met de heerlijke Marokkaanse zon. Hoe fijn is dat?! Wij hebben in ieder geval de mooiste hotspots voor je op een rijtje gezet, mocht je nog niet overtuigd zijn…

1. Djemaa el Fna

Tijdens een bezoekje aan Marrakech ontkom je bijna niet aan het Djemaa el Fna plein. Dit is een groot plein midden in het centrum waar je niet alleen heerlijk kunt eten, de leukste accessoires kan kopen, maar ook de echte Marokkaanse cultuur kunt proeven. Overdag is het vaak wat rustiger, maar neem er ook zeker eens een kijkje in de avond. Vol met gezelligheid verandert het plein elke avond in één groot feest.

2. Jardin Majorelle

Marrakech staat ook bekent om de mooie binnentuinen, die je zowel in de Riads kan vinden als door de gehele stad zelf. Jardin Majorelle is denk ik wel de bekendste en is echt prachtig ontworpen door de kunstenaar Jacques Majorelle. De tuin ligt op een halfuur lopen vanaf de binnenstad en is dus makkelijk bereikbaar. Let wel op dat het er erg druk kan zijn, dus kom vooral in de ochtend waarbij je kunt genieten van een heerlijke ochtendwandeling tussen de mooie architectuur en de tofste planten.

3. Koutoubia

Indien je echt opzoek bent naar een snufje cultuur is Koutoubia zeker een aanrader. Koutoubia is namelijk de bekendste en grootste moskee in Marrakech. Je kunt hem bijna vanuit heel de stad zien en hij is werkelijk waar adembenemend. Weet wel van tevoren dat je er niet naar binnen mag. De moskee is alleen toegankelijk voor moslims en die zitten tijdens een gebed niet op allerlei toeristen te wachten. Wel is het mogelijk om er omheen te lopen en een kijkje te nemen in de grote tuin.

4. Place Des Épices

Place Des Épices is inmiddels wereldberoemd. Je kan het herkennen aan de honderden gekleurde potjes met de meest bijzondere kruiden. Trek hier zeker wat tijd voor uit want je zult je ogen uitkijken. Je kunt er namelijk nog veel meer doen dan alleen maar kruiden kopen. In sommige winkeltjes zie je hoe de vrouwen deze kruiden maken en fijnmalen. Je kunt er ook zeker een lekker kopje theedrinken.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *