Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste Instagram hotspots van België

De mooiste Instagram hotspots van België
Artikel begint onder de advertentie

In de tijd dat we iets minder mogen hoef je zeker niet stil te zitten, want er is genoeg te doen. Vooral met het mooie weer is het super leuk om er een dagje op uit te gaan. Het liefst zouden we lekker op vakantie gaan en de mooiste foto’s delen op Instagram. Maar ook dichtbij huis zijn er mooie plekjes te vinden. Wist je dat er bijvoorbeeld in België hele mooie Instagram hotspots zijn? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

Kruidtuin | Leuven

De oudste en mooiste botanische tuin van België is toch echt wel de Kruidtuin in Leuven. Dompel je onder in de rijke natuur wat deze hotspot je te bieden heeft. Door de mooie architectuur en ligging lijkt het net alsof je je in een sprookje bevindt. De kruidtuin heeft een oppervlakte van twee hectare waardoor je er zeker even zoet zult zijn.

Hallerbos | Halle

Deze hotspot is vooral in het voorjaar adembenemend, want dan staat het gehele bos in bloei. Dit natuurgebied heeft al meerdere prijzen gewonnen en dat snappen wij maar al te goed. Je kan hier namelijk heerlijk wandelen tussen alle natuur en in de lente zal de gehele vlakte ook paars kleuren door de miljoenen boshyacinten. Het Hallerbos mag daarom ook zeker niet ontbreken tussen de Instagram hotspots van België.

Centraal Station | Antwerpen

Een hele centrale hotspot is het centraal station van Antwerpen. De architectuur is hier heel erg mooi, waardoor je er ontzettend veel mooie foto’s kan schieten. Deze hotspot is goed te combineren met andere plekjes omdat het zo centraal ligt. Het station is al een paar keer verkozen tot het mooiste station van de hele wereld.

Koninklijke Serres | Laken

Nog een botanische tuin die echt prachtig is; de Koninklijke Serres. Deze botanische tuin heeft mediterrane sferen, waardoor je het ultieme vakantiegevoel zult krijgen. Van de mooiste palmbomen tot aan de kleurrijkste bloemen aan toe.

Dinant

Dinant is een dorp waar het net lijkt alsof je je in Scandinavië bevindt. Het dorpje is gevestigd aan de Maas en het is dan ook echt een aanrader om met lekker weer ook even het water op te gaan. Naast de bekende rij vol met gekleurde huisjes vind je hier ook een prachtige geschiedenis. Loop zo eens langs de mooie klokkentoren, die je aandacht zeker zal trekken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer Instagram hotspots in België te vinden. Wel is het belangrijk om ten alle tijden de maatregelen in acht te nemen en zo het reisadvies in de gaten te houden. Toch liever op pad in eigen land? Lees dan meer over de mooiste hotspots in Nederland.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *