Maastricht magazine >

 
lifestyletip

De mooiste Instagram hotspots van Groningen

De mooiste Instagram hotspots van Groningen

Groningen mag ook zeker niet vergeten worden tussen alle Instagram hotspots. Een prachtige stad vol mooie architectuur, waar je heel leuk een dagje op bezoek kunt gaan. Je kan er namelijk van alles wat doen. Denk aan varen door de grachten, winkelen of natuurlijk op pad gaan met je fotocamera. Groningen zit namelijk vol met de leukste plekjes waarmee je je Instagram een goede boost kan geven. Daarom hebben wij alles voor je op een rijtje gezet. Trek je leukste outfits uit de kast en ga er lekker op uit!

1.  Martinitoren

De Martinitoren is een van mijn favoriete Instagram hotspots in Groningen en dat is natuurlijk niet voor niets. Met verschillende mooie poortjes om het gebouw heen heb je allerlei leuke plekjes om de tofste foto’s te schieten. Ook kan je natuurlijk een kijkje nemen in de Martinitoren zelf. De toren heeft 311 treden en je kan er al naar binnen voor een paar euro, zeker de moeite waard. Het geeft je namelijk een prachtig uitzicht over Groningen.

2. Reitdiephaven

Reitdiephaven is een hotspot die vooral al erg bekend is onder fotografen. Je vindt er namelijk allemaal gekleurde huisjes aan het water. Denk aan rood, geel en blauw, wat een heel schattig effect geeft aan je foto. Zeker met de glinsterende reflectie van het water zorgt het voor de perfecte locatie om die ene mooie foto te maken. Wel is Reitdiephaven iets moeilijker bereikbaar met het openbaar vervoer, maar op een lekkere zomerse dag kan je er naartoe wandelen. Wie weet wat je onderweg nog allemaal tegenkomt?

3. Noordermolen

Op een echte Hollandse foto mag een molen natuurlijk niet ontbreken. De bekende Noordermolen is ook echt een toeristische hotspot, want hij ligt op een prachtige locatie. Vooral met de zonsopgang ziet deze plek er adembenemend uit. Met mooie ochtenddauw en een prachtige lucht is het zeker de moeite waard om een keer wat vroeger op te staan. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de molen zelf wat natuurlijk net zo leuk is.

4. Hoge der A

Een grachtenfoto doet het altijd goed op Instagram en ja ook in Groningen is dit te vinden. Zelf vind ik Hoge der A een heel mooi plekje en net wat rustiger dan het drukke Amsterdam. Je hebt hierdoor alle tijd om overal de leukste foto’s te maken en dat is natuurlijk super fijn. Geen foto vol met toeristen, maar gewoon puur van de omgeving. Dat is wat Hoge der A zo bijzonder maakt!

Natuurlijk heeft Groningen nog veel meer mooie Instagram hotspots. Ga er vooral lekker op uit en geniet van al het moois wat Groningen je te bieden heeft. Wist je dat Rotterdam ook beschikt over een tal van toffe plekjes, waar je de mooiste foto’s kunt maken? Lees hier meer over in onze andere blogpost.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *