Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste steden en dorpjes aan de Costa Brava

De mooiste steden en dorpjes aan de Costa Brava
Artikel begint onder de advertentie

Bij een vakantie in Spanje denk je meestal aan een heerlijke relaxvakantie met veel zon en de lekkerste tapas, maar dit land heeft veel meer te bieden dan dat. De Spaanse cultuur is namelijk prachtig en er zijn veel mooie plekjes te vinden die je tijdens een roadtrip langs de Costa Brava zeker niet mag overslaan. Dus mocht je een dagje ergens anders heen willen of ben je de route al aan het uitstippelen voor je volgende vakantie? Dan hebben wij de leukste steden en dorpjes voor je uitgezocht.

1. Het welbekende Barcelona

Tijdens een vakantie aan de Costa Brava mag Barcelona natuurlijk niet worden overgeslagen. Barcelona heeft ontzettend veel te bieden en er is genoeg te doen voor iedereen, of je nu van winkelen houdt of helemaal gek bent op voetbal. Mocht je toevallig een dagje Barcelona inplannen, dan raad ik je aan om op deze dag zoveel mogelijk te bezoeken. Sagrada de Familia, Parc de la Ciutadella en de Ramblas mag je zeker niet overslaan. Mocht je er toevallig nog tot laat in de avond rond struinen, dan kun je de dag afsluiten met een prachtige watershow genaamd Font Magica.

2. Lloret de Mar

Voor alle jongeren onder ons is dit waarschijnlijk een bekende plek waar je weleens van gehoord hebt. Het is namelijk een dorpje waar je ontzettend goed kunt uitgaan en dat trekt natuurlijk vooral in de zomervakantie een tal van jongeren, die hier willen genieten van een welverdiende vakantie. Maar naast de uitgaansgelegenheden is Lloret de Mar veel meer dan dat. Zo kun je er ook nog eens super goed winkelen en is er elke dinsdag een grote markt te vinden. Ook zit je in Lloret de Mar heel centraal en ben je binnen no-time in allerlei andere leuke dorpjes, zoals bijvoorbeeld Blanes of Tossa del Mar.

3. Girona

Girona ligt iets meer naar het noorden, maar is daardoor zeker niet minder goed bereikbaar. Het is een prachtige stad vol historie, waar je je ogen uit kunt kijken. Zo dompel je jezelf eens helemaal onder in de Spaanse sferen. Girona heeft veel te bieden en vooral in het oude gedeelte van de stad zijn een tal van bezienswaardigheden te vinden. Daarnaast doorkruisen de rivieren de Ter en Rio Onyar elkaar midden in Girona, waardoor het ook nog eens heel leuk is om hier lekker te gaan varen.

4. L’estartit

Ben je opzoek naar een iets rustiger dorpje? Dan is L’estartit of het nabijgelegen L’escala wel wat voor jou. Met een kilometers uitgestrekt strand is dit een heerlijke locatie om tot rust te komen. Tevens vind je hier een gezellige boulevard met allerlei winkeltjes en restaurants, maar het is allemaal net wat kleiner dan de hierboven genoemde plekken. Wil je helemaal genieten van luxe? Dan zou ik je aanraden om hier een villa te huren. Als je op tijd boekt zijn de kosten namelijk helemaal niet zo hoog en kun je de hele dag genieten van een heerlijk privé-zwembad.

Hebben jullie nog tips voor leuke steden en/of dropjes aan de Costa Brava? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *