Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste stranden op Curaçao

De mooiste stranden op Curaçao
Artikel begint onder de advertentie

Wie wilt het niet? Lekker wegdromen onder het genot van een drankje aan een prachtig helderblauwe zee. Curaçao is de vakantieplek om te genieten van een heerlijke welverdiende vakantie. Je kunt er echt van alles doen, maar Curaçao staat voornamelijk bekend om de mooie stranden die het eiland lief is.

Beeld je maar eens in dat je een heerlijk warm briesje door je haren voelt met een adembenemend uitzicht. Mocht je deze zomer nog naar Curaçao gaan of in de winter de zon opzoeken, dan hebben wij alvast de mooiste plekjes voor je uitgezocht.

Grote Knip, Curaçao
Grote Knip, Curaçao

1. Grote knip

Een van de bekendste stranden is toch wel Grote Knip en geloof me, dat is niet voor niets. Wanneer je richting Grote Knip loopt, heb je een prachtig uitzicht over het hele strand. Je kunt het strand vinden aan de Westpunt van Curaçao. Het strand is bij iedereen populair, zo zal je er zowel locals als allerlei toeristen vinden. Mocht je liever in de schaduw liggen? Dan kun je er ook een te schattige parasol samen met twee ligbedjes huren.

Playa Lagun, Curaçao
Playa Lagun, Curaçao

2. Playa Lagun

Playa Lagun is een klein zandstrand, die omarmd wordt door prachtige rotsen. Doordat er veel rotsen om dit strand liggen is de onderwaterwereld ontzettend groot. Dit maakt Playa Lagun dus perfect voor duikers, die een andere kant van Curaçao willen ontdekken. Zo zijn wij zelf schildpadden tegengekomen, wat we ontzettend leuk vonden. Ook wordt er veel gevist waardoor je er dus heerlijk vers kunt eten. Uiteraard is er nog meer verkrijgbaar, mocht je liever wat anders willen.

Cas Abou, Curaçao
Cas Abou, Curaçao

3. Cas Abou

Cas Abou is een prachtig uitgestrekt strand met leuke restaurantjes. Onder het genot van prachtige palmbomen en een lichtblauwe zee kun je er heerlijk zwemmen en snorkelen. Zelf vond ik Cas Abou een van de fijnste stranden omdat het niet zo megadruk is als het welbekende Mambo Beach. Toch is het strand net zo mooi en kun je er net zo goed relaxen. Volgens lokale bevolking behoort dit strand zeker tot een van de mooiste van de wereld.

Mambo Beach, Curaçao
Mambo Beach, Curaçao

4. Mambo Beach

Mambo Beach, wie kent het niet? Vooral in Curaçao is dit echt een begrip. Hier vind je niet alleen een prachtig strand, leuke restaurantjes en gezellig opgestelde ligbedden. ’s Avonds gaat namelijk het dak eraf, want hier vinden regelmatig de grote feesten plaats. Daarnaast zijn er ook nog eens heel veel goede eet mogelijkheden, dus kun je er makkelijk voor een hele dag terecht.

Porto Marie, Curaçao
Porto Marie, Curaçao

5. Porto Marie

Porto Marie is een kleiner strand, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het zand is er namelijk super wit met daarnaast een helderblauwe zee. Dat is toch precies wat je wilt? Ook is er een restaurant en een super leuk surfcentrum waar je terecht kunt. Maar daarnaast lopen er ook lieve wilde varkens, die je dag helemaal opvrolijken.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *