Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste vakantiebestemmingen met de motor

De mooiste vakantiebestemmingen met de motor

Lekker met de motor op vakantie naar het buitenland? Dan is het natuurlijk eigenlijk niet alleen de bestemming die telt, maar vooral ook de weg daarnaartoe. Je wilt onderweg zo veel mogelijk genieten van mooie uitzichten, bijzondere bezienswaardigheden en heerlijke wegen om lekker over te toeren. Ben jij nog op zoek naar een goede vakantiebestemming voor een langere tocht met de motor? Leg je motorhelmen en pak dan maar vast klaar en poets je motor nog even op, want hieronder vind je 5 goede ideeën!

1. Transfăgărășan Highway in Roemenië

Transfăgărășan Highway is te vinden in het hart van Roemenië. Dit is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het maken van een motortocht in het buitenland, maar wij kunnen je garanderen dat je er geen spijt van krijgt. Je rijdt hier tussen de hoogste bergen van Roemenië door, terwijl je geniet van spectaculaire bochten. Het is wel belangrijk om goed de tijd te nemen voor een tocht naar en over Transfăgărășan Highway. De afstand bedraagt ruim 2.000 kilometer vanaf Utrecht en eenmaal op de Transfăgărășan Highway geldt een maximum snelheid van 40 km/u.

2. Passo della Futa in Italië

Zoek je het toch iets dichter bij huis? Dan is Italië natuurlijk een prachtig land om eens nader te gaan ontdekken. De Passo della Futa is een prachtige weg die wordt aangeduid als de Strada Statale 65. Deze weg is te vinden tussen Emilia-Romagna en Toscane. De natuur is werkelijk indrukwekkend en je kunt rekenen op een mooie variatie aan bochten om je tour nog wat spectaculairder te maken. Deze route wordt overigens ook vaak gebruikt voor het testen van nieuwe voertuigen van ervaren merken, dus je zou zomaar eens een primeurtje tegen kunnen komen! Vanaf Utrecht bedraagt de afstand iets meer dan 1.300 kilometer.

3. Gorges du Verdon in Frankrijk

Frankrijk mag zich rekenen tot de meest favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Voor de echte motorliefhebbers is dit niet anders. Het land kent indrukwekkende motorroutes waar je hart direct sneller van gaat kloppen. In het zuidoosten van het land is de zogenaamde Grand Canyon van Europa te vinden. Als je de Gorges du Verdon in Frankrijk volgt met de motor, dan rij je langs deze enorme kloof. Heb je hoogtevrees? Dan is deze route niet aan te raden. Kun je er wel tegen? Dan mag je deze route niet missen! Vanaf Utrecht bedraagt de afstand iets meer dan 1.270 kilometer.

4. Snowdonia National Park in het Verenigd Koninkrijk

Heb je geen weken de tijd om echt kilometers te vreten met de motor, maar wil je wel in het buitenland genieten van een mooie route? Dan kun je naar Snowdonia National Park in het Verenigd Koninkrijk. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ‘slechts’ 732 kilometer. De perfecte eindbestemming binnen dit bijzondere nationale park is Lake Vyrnwy. Let wel goed op wanneer je de tocht maakt, want het gebied kent relatief veel regendagen.

5. A-397 in Spanje

Dit mag misschien de motorroute met de minst aantrekkelijke naam zijn, maar dat zegt zeker niets over de bestemming. Spanje is een prachtig land en je kunt er veel mooie motorroutes gaan ontdekken. De A-397, op een afstand van iets meer dan 2.300 kilometer van Utrecht, is een route tussen Ronda en Marbella. Deze route wil je niet missen, vooral omdat snelle stukken worden afgewisseld met strakke bochten. Spectaculair!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *