Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

De tofste foto hotspots van Antwerpen

De tofste foto hotspots van Antwerpen

Antwerpen is een prachtige stad die helemaal niet zo ver van Nederland vandaan ligt. De stad heeft een erg toffe architectuur samen met allerlei leuke hotspots die je kunt bezoeken. Het is zeker aan te raden om ruim de tijd te nemen om de volledige stad te ontdekken, of je er nu voor een dagje naartoe gaat of voor een aantal dagen. Doordat de stad vol ligt met allerlei mooie plekjes en gebouwen kun je hier hele leuke foto’s maken, zo kun je de stad gelijk voor altijd herinneren.

1. Handelsbeurs

In Antwerpen ligt een groot en bekend Handelsgebouw. Dit gebouw is recent opgeknapt waardoor het beschikt over een prachtige architectuur. Overal vind je er muren vol versiering en zelfs de vloeren zijn adembenemend. Daarnaast heeft het Handelsgebouw een rijke geschiedenis waardoor een gids-tour ook zeker aan te raden is. Het Handelsgebouw stamt namelijk al uit de 15e eeuw, waarbij het toen al direct een hele belangrijke plek werd voor de geschiedenis van Antwerpen.

2. Parkbrug

Antwerpen is een relatief grote stad waardoor je niet snel zult ontkomen aan een fiets of metro. Een van de mooiste plekjes waar je zowel lopend als met de fiets doorheen kunt is de parkbrug. De parkbrug is erg lang en beschikt over allerlei gaten wat vooral in de avond een adembenemend effect geeft. Hier kom je gegarandeerd een keertje langs tijdens een stedentripje in Antwerpen, want de burg ligt er centraal.

3. Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Voor de echte cultuurliefhebbers onder ons is dit de perfecte plek. Je kunt hier niet alleen terecht voor een toffe foto, maar ook voor veel meer dan dat. Neem er eens een kijkje binnen mocht je tijd over hebben. Het museum beschikt over allerlei kunstwerken, die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Je kunt er kunstwerken vinden van onder andere Rubens, Van Eyck, Fouquet, Ensor en Magritte.

4. De Grote Markt

Ook hier ontkom je bijna niet aan, want de Grote Markt is een hele centrale en bekende plek in Antwerpen. Op doordeweekse dagen kun je hier soms ook allerlei leuke evenementen tegenkomen, waarbij er in het weekend een uitgebreide markt te vinden is. Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van alle leuke grachtenpandjes in Amsterdam? Dan kun je ook zeker goed in Antwerpen terecht. Er is dan wel geen gracht in de buurt, maar de gebouwen zijn ook heel knus en gezellig opgesteld. De perfecte plek om een echte Antwerpse foto te maken.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *