Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

De vloertrends van 2022

De vloertrends van 2022
Artikel begint onder de advertentie

Je vloer is stiekem de blikvanger in huis. Het bepaalt de sfeer van je woning en zorgt ervoor dat je interieur een geheel wordt. Daarnaast is de vloer altijd een flinke uitgaven, dus besteed daarom ook altijd meer dan genoeg aandacht aan het uitzoeken en leggen van de vloer. Ben je van plan een vloer te gaan veranderen? Lees dan zeker even verder voor de vloertrends van 2022 en laat je inspireren!

De tijdloze klassieker: visgraat vloeren

Al eeuwenlang is het visgraatpatroon een populaire vloer. Hoewel dit met oudere huizen wordt geassocieerd, zie je ze tegenwoordig weer steeds vaker in nieuwe huizen opduiken. Zeker in combinatie met een industriële deur of keuken kan de woning door een visgraatvloer net weer die warme en elegantie behouden. Ook in landelijke of andere moderne woonstijlen is de visgraat goed te combineren. En het mooie nieuws is, bij PVCvloeren.nl kun je met een kleiner budget toch die visgraat in huis krijgen. Hiervoor heb je namelijk tegenwoordig geen hout meer nodig!

PVC vloeren met natuurlijke patronen

We hadden het hierboven al even over de kracht van PVC. PVC kan namelijk als ijzersterke en onderhoudsarme vloer heel wat vloeren nabootsen. Denk aan een houten of betonlook, maar ook natuursteen. PVC vloeren zijn daarbij slijtvast en vochtbestendig. Handig!

Praktisch laminaat

Ook in 2022 blijft laminaat een populaire keuze. Goedkoop, veelzijdig en goed alternatief voor een houten vloer. Daarnaast is laminaat in een flink uiteenlopende soort kleuren beschikbaar. Voornamelijk lichte tinten zijn nu populair en dit komt door de neutrale en natuurlijke kleurtinten die een rustgevende sfeer meegeven. Denk aan een Scandinavisch interieur of een klassieke, landelijke woning.

Keramiek en hout

Een onverwachte combinatie en toch razend populair geworden in 2022: hout en keramiek. Waar hout zorgt voor een ontspannen sfeer, geeft keramiek dat speelse element mee. Je ziet dit vaak terug in bijvoorbeeld keukens.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *