Maastricht magazine >
lifestyletip

De voordelen van een badjas

De voordelen van een badjas
Artikel begint onder de advertentie

Een badjas is niet alleen lekker comfortabel om te dragen, het heeft ook vele andere praktische voordelen. Of je nu net uit de douche stapt of uit bad komt: een badjas is een handige toevoeging aan je routine. In dit artikel nemen we graag de voordelen van het gebruiken van een badjas met je door.

Snellere droging

Een van de grootste voordelen van het dragen van een badjas is dat het je lichaam sneller droogt nadat je in de douche of in bad bent geweest. Wanneer je een badjas van badstof hebt is het niet nodig om jezelf eerst af te drogen, je kunt dan direct je badjas aantrekken. Badstof neemt het water zeer goed op. Ideaal als je er tegenop ziet om na een heerlijk warme bad of douche weer de kou in te stappen en jezelf af te moeten drogen. Het enige wat je nu hoeft te doen is je warme badjas aan te trekken en je kunt weer verder met waar je gebleven was.

Extra warmte

Ben je ’s avonds lekker aan het relaxen op de bank en heb je het koud? Trek dan een warme badjas aan van bijvoorbeeld fleece en je hoeft niet meer te rillen van de kou. Zo kun je comfortabel verder genieten van je relax avondje. Met name in de winter is een badjas een uitstekende manier om extra warmte te krijgen.

Snelle, bedekende outfit

Met een badjas kun je je lichaam op een snelle manier bedekken. Dit kan handig zijn wanneer er bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg een pakketje geleverd wordt maar je nog niet aangekleed bent. Ook als je wakker wordt en eerst lekker wilt ontbijten voordat je met keuze stress voor de kledingkast staat, dan is het ideaal om eerst even je badjas aan te trekken.

Naast comfortabel ook stijlvol

Waar de badjas vroeger vooral een comfortabel kledingstuk was, is het nu een item dat heus gezien mag worden. Je kunt badjassen in allerlei soorten materialen, kleuren en stijlen kopen waardoor er voor iedereen wel een badjas is die bij zijn of haar stijl past. Dit maakt het niet alleen een comfortabel, maar ook een praktisch en stijlvol kledingstuk. Het is een goede toevoeging aan je lounge en/of pyjama collectie.

Onderhoud badjas

Een badjas in erg makkelijk in onderhoud. Gebruik je deze dagelijks, was hem dan zeker eens in de week of twee weken op 30 of 40 graden zonder wasverzachter. Controleer de wasvoorschriften van jouw badjas voor de zekerheid even op het was label. De meeste badjassen kunnen ook in de wasdroger, dit zal hier ook op aangegeven staan. Mocht je hem niet in de droger stoppen, zorg er dan voor dat je de badjas direct na het wassen uit de wasmachine haalt en deze goed uithangt om te drogen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *