Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

De woontrends van 2019

De woontrends van 2019
Artikel begint onder de advertentie

Speciaal voor jullie, oké, en een beetje voor mezelf, is deze interieurjunkie eens in de trends voor 2019 gedoken.

Natuurlijk en puur

Een scandinavisch en/of landelijk interieur met een witte basis, of een basis in een natuurtint (groen, blauw) en gebruik van natuurlijke materialen (vilt, wol) doet het nog steeds goed. Net als de visgraat vloer en de gietvloer overigens, die je vaak in deze interieurs aantreft.

Maar in het kader van de duurzaamheid is marmoleum ook weer in opkomst. Het klinkt als de vloer van een klaslokaal, maar dat is zeker niet meer het geval. Je hoeft echt geen geel of oranje te kiezen. Eigenlijk zelfs bij voorkeur niet als deze trend je aanspreekt. Kies voor een lichte marmoleum vloer in een grijs (zoals op bovenstaande plaatje) of beige tint.

Etnic Chic

Een kleurrijke woontrend waarmee je continue een vakantie gevoel hebt. Inmiddels zien we wel al dat er meer beige- en bruintinten (vooral in caramel achtige kleuren) in het interieur gebruikt worden. De Flexa kleur van het jaar 2019 Spiced Honey is daar een goed voorbeeld van. Deze combineert prachtig met invloeden van uit andere culturen en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Maar ook terracotta is sterk in opkomst.

In dit interieur vind je verder o.a. kussens met kleurrijke prints, manden, maskers, vachtjes, schelpen, en natuurlijk: groen! Veel groen in de vorm van grote planten.

Glamour

De glamour was al in opkomst en dat gaat dit jaar zeker nog verder door. Minimalistisch is zo 2018, waan je liever thuis in een super deluxe hotelsuite.

Voor deze look gebruik je warme kleuren. Dit kunnen poederachtige kleuren zijn, of juist donkerdere kleuren. Met een donkere kleur creëer je een intiemer interieur. De warme kleuren combineren goed met goud, messing, brons en koper. En door vooral gebruik te maken van rijke, zachte stoffen zoals velours en fluweel maak je deze look compleet. Velvet is namelijk hot!

Multifunctioneel en modulair

De technologie blijft zich in een rap tempo ontwikkelingen, dus waarom zouden we geen gebruik maken van slimme gadgets in het interieur?

Het prachtige schilderij aan de muur is ’s avonds gewoon je TV voor je dagelijkse dosis Netflix, dankzij The Frame van Samsung (zie foto hierboven). Daar zoek je natuurlijk een passend TV meubel bij. Of wat dacht je van je persoonlijke assistent thuis met je Google Home speaker? Items zijn bij voorkeur multifunctioneel, net als je interieur. Door gebruik van modulaire items maak je met een kleine aanpassing je leefruimte ook je werkruimte. Je past als het ware de ruimte aan naar de functie die je nodig hebt op dat moment. Flexibel wonen dus.

What else?

 • Trek het gebruik van kleuren uit het zelfde pallet volledig door om één geheel te vormen.
 • Groen, blauw en oker mogen blijven, maar paars en lila worden aan de lijst met hippe kleuren toegevoegd.
 • Poederroze is zooooo uit. Gebruik daarvoor in de plaats vanaf dit jaar peach.
 • Gebruik verrassende tegenpolen. Contrast tussen hard en zacht, ruwe en verfijnde materialen en bijna vloekende kleuren.
 • Natuursteen! Voor op de vloer, maar ook in accessoires. Dat wordt een bezoekje aan de kringloop om marmeren theelichthouders te scoren.
 • Minimalistisch is uit. Het mag allemaal wat gewaagder, en dus ook wat voller.
 • Instaproof interieur. Perfect voor de mooiste foto op social media, maar ook fijn om in te wonen.
 • En tot slot de tegenhanger: puurheid en imperfectie. Wat stuk is gaat niet weg, maar wordt gewoon in zijn onvolmaaktheid tentoongesteld in je interieur.

Nog op zoek naar nieuwe meubels? Neem dan ook eens een kijkje in de meubel outlet van Furnea voor leuke koopjes.

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *