Maastricht magazine >
lifestyletip

Detoxen: heb jij het weleens gedaan?

Detoxen: heb jij het weleens gedaan?
Artikel begint onder de advertentie

We zijn inmiddels alweer ruim een maand van start gegaan met het nieuwe jaar en daarbij ook van start met onze goede voornemens. Zoals elk jaar weer staat onder andere afvallen bij de meeste altijd hoog op het lijstje. In deze blog gaan wij in op het kwijtraken van wat ongewenst vet doormiddel van het reinigen van je lichaam met een detox.

Waarom detoxen?

Onbewust komen wij dagelijks heel veel in aanraking met gifstoffen. Door onder andere medicijnen, onbewerkt voedsel, vervuilde lucht en make-up komen deze gifstoffen je lichaam binnen. Dit klinkt heftig, maar over het algemeen is dit geen probleem voor je lichaam. Je lichaam is namelijk goed in staat om deze chemicaliën uit zichzelf al op te ruimen, dit proces gebeurd voornamelijk via je lever. Mochten je organen minder goed werken of heb je een extreme vergiftiging, dan kan het echter goed zijn om je lichaam af en toe eens een handje te helpen en een detox te proberen.

Wat houdt detoxen in?

Bij detoxen reinig je je lichaam van gifstoffen. Er zijn veel verschillende manieren van detoxen maar meestal wordt er een detoxkuur gedaan waarbij je over een korte periode voornamelijk veel groenten en fruit smoothies moet drinken. Het is ook mogelijk een detox te doen waarbij je gewoon hetzelfde kan blijven eten maar je daarnaast gebruik maakt van detox tabletten.

Werkt het?

Helaas is er nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van een detox. Echter zijn bijna alle manieren van detoxen onschadelijk, waardoor je het met een gerust hart zelf kunt proberen. Een detox waarbij met klei of kalk het lichaam ontgift wordt blijkt wel wat risicovoller te zijn doordat het te veel aan lood hierin schadelijk kan zijn voor je lichaam.

Het ontgiftingsproces van het lichaam extra stimuleren

Naast het doen van een detox kan je ook op een andere manier het lichaam nog eens wat extra proberen te helpen bij het opruimen van de gifstoffen. Let op bij het gebruik van suikers en eet grote hoeveelheden groenten en fruit. Maak vers, onbewerkt eten, dus geen kant en klare pakjes en/of zakjes uit de supermarkt. Qua drinken blijft water altijd het beste. Laat koffie, zwarte thee en alcohol zoveel mogelijk staan.

Hebben jullie weleens een detox gedaan? En werkte het goed voor je lichaam? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *