Maastricht magazine >
lifestyletravel

Deze plekken mag je niet missen op Bali

Deze plekken mag je niet missen op Bali
Artikel begint onder de advertentie

Of je nou al eens op Bali bent geweest of je gaat voor de eerste keer, Bali blijft een magische plek. Er zijn talloze dingen te doen en er is ontzettend veel moois te zien en te ontdekken. Je kan er werkelijk waar van alles doen en zo de echte cultuur leren kennen. Mocht je ooit nog eens een verre reis willen maken, dan is Bali zeker een aanrader. Daarom deel ik mijn leukste to do’s met jullie.

1. Tegalalang Rice Terrace

Bali staat natuurlijk bekend om de prachtige rijstvelden. Je kan er talloze vinden en wat zien ze er stuk voor stuk toch prachtig uit zeg! Tegalalang Rice Terrace is een rijstveld die heel toeristisch is. Zodra je in de buurt bent heb je een fenomenaal uitzicht over het hele gebied. Overal vind je leuke fotoplekjes en er zijn goede wandelpaden om er een wandeling te maken. Na de wandeling kun je ook nog een kijkje nemen bij de schommels of lekker wat gaan eten in het Dewi Café. Je bent niet in Bali geweest, als je geen rijstveld hebt gezien.

2. Ubud Monkey Forest

Je zal er vast weleens van gehoord hebben, want het Ubud Monkey Forest is niet voor niks super bekend in Bali. Je kunt er rondlopen in een prachtig park die bewoond wordt door ontzettend veel apen. Pas wel op dat je alles goed op slot doet, want ze weten je tas binnen de kortste keren open te krijgen en hem volledig leeg te roven.

Je kunt daar wat voer kopen, waarna je binnen een paar seconde oog in oog staat met allerlei soorten apen. De apen zijn zeker niet bang en klimmen zo op je hoofd om het eten te pakken dus het is wel van belang om tijdens deze activiteit goed op te letten. Het apenbos is wel echt erg leuk om heen te gaan en je bent daarna zeker een mooie ervaring rijker. Er staan genoeg medewerkers die alles van de apen afweten. Bang hoef je dus in ieder geval niet te zijn!

3. Kanto Lampo Waterfall

Je hebt over het hele eiland super veel mooie plekjes waar je kunt genieten van de mooiste watervallen. Zelf ben ik enorm verliefd geworden op Kanto Lampo: je hebt er een prachtig uitzicht en kunt er de mooiste foto’s maken. Het is wel een stukje klimmen en je moet zeker oppassen dat je niet uitglijdt, maar het is het allemaal waard. Mocht je er ooit heen gaan, dan geef ik zeker als tip om er vroeg in de ochtend naartoe te gaan in verband met de drukte.

4. Nusa Penida

Nusa Penida is een prachtig eiland naast Bali die je zeker niet mag overslaan. Als je een echte avonturier bent, is overnachten bij Rumah Pohon Tree House super tof. Je slaapt namelijk midden in de natuur in een kleine boomhut, aan de rand van een klif. Daarnaast heb je een adembenemend uitzicht over het prachtige Angles Beach. Voor de rest zijn er nog veel meer mooie plekjes op Nusa Penida te vinden waar je naartoe kunt gaan.

5. Ubud Quad Tour

Een van de tofste dingen die ik heb mogen ervaren is toch echt een quad tour in Ubud. Hierbij rij je door de toffe jungle van Ubud en ga je door de diepste modderpoelen. Je moet zeker niet bang uitgevallen zijn om hieraan mee te doen, want de route gaat best snel en is op sommige plekjes echt heel steil naast de afgrond. Mocht je een echte ‘dare devil’ zijn, twijfel dan niet en ga het zeker een keer doen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *