Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn dé badkamertrends van 2021!

Dit zijn dé badkamertrends van 2021!
Artikel begint onder de advertentie

Ga je binnenkort verhuizen of ben je van plan je badkamer te verbouwen? Dan kun je alvast lekker gaan fantaseren over hoe jouw ideale badkamer eruit moet zien. Maar je kunt zóveel kanten op met een badkamer. Wat moet je nu kiezen? Als je er belang aan hecht dat de badkamer ook nog een beetje modern is, lees dan snel verder. In dit artikel kom je alles te weten over de badkamertrends van 2021!

Heel veel hout

Tegenwoordig zie je heel veel hout terug in badkamers. Het is dan ook een erg veelzijdig materiaal dat je overal voor kunt gebruiken. Niet alleen je badkamermeubel en eventuele andere kastjes kun je van hout laten maken, maar zelfs de wand kun je met het materiaal laten bekleden. Bovendien kun je allerlei leuke accessoires van hout toevoegen. Waar de visgraatvloeren in de woonkamer al langer populair zijn, vinden deze ook steeds meer hun weg in de badkamer. De meest gebruikte houtsoort in de badkamer is eikenhout. Door hout te verwerken in je badkamer, creëer je meteen een warme sfeer en blijf je het liefst urenlang in bad liggen.

De luxe van een hotel

Geniet je altijd zo van de luxe badkamers in hotels? Waarom richt je je eigen badkamer niet zo in! De hotelsferen zijn eenvoudig in je eigen badkamer te creëren. Plaats een vrijstaand bad, mits je daar de ruimte voor hebt natuurlijk, en schaf gouden kranen aan. Koop daarnaast wat gezellige lampjes. Wil je de uitstraling van je badkamer nóg luxer maken? Leg er dan grote marmeren tegels in. Gebruik lichte kleuren voor het ruimtelijke effect. Ook kun je je badkamer laten overlopen in je slaapkamer, zodat je meteen vanuit het bad in je bed kunt rollen. Luxer kan bijna niet, toch?

Een donkere badkamer

Vergeet de standaard witte badkamers die we al jaren kennen. In de badkamertrends van 2021 zijn donkere kleuren de bom. De trend begon redelijk subtiel met alleen wat zwarte tinten, zoals een zwarte rand om de douche en zwarte kranen, maar het zwart komt tegenwoordig op steeds meer plekken terug. Zo zijn er toiletten die volledig zwart zijn, net als alle bijbehorende accessoires. De echte durfals onder ons kunnen nog een stapje verder gaan. Je ziet de laatste tijd ook steeds meer badkamers met volledig zwarte muren. Je moet ervan houden, maar het resultaat zal je verbazen – op een positieve manier.

Terug naar retro

In 2021 is retro weer helemaal hip. Ook in de badkamer kan deze look niet ontbreken. Natuurlijk zitten er grote verschillen tussen de retrobadkamers, maar terrazzotegels mogen absoluut niet ontbreken. Dankzij deze tegels waan je je weer helemaal in de seventies. Tevens zijn vintage meubels uitermate geschikt voor je retro badkamer. Aarzel ook niet om felle kleuren te gebruiken: okergeel, neon roze, of knalblauw, het kan allemaal. Deze kun je zowel voor de muren als voor de accessoires gebruiken. Zorg dat de kleuren van de muren en meubels een beetje matchen met die van de vloer en voeg ook enkele accessoires in neutrale kleuren toe om de badkamer in balans te houden. Verder kun je natuurlijk helemaal losgaan. 

Dit waren de badkamertrends van 2021. Wat is jouw favoriete badkamertrend?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *