Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de behang trends van 2022

Dit zijn de behang trends van 2022

Behang is weer helemaal hip. Dat komt mede doordat het steeds gemakkelijker wordt om te behangen. Waar je vroeger nog van dat gevoelige papieren behang had wat een helse klus was om netjes op de muren te krijgen, kun je tegenwoordig behang kopen dat je zo tegen de muur kunt plakken. Easy dus. Ook is er zoveel keuze qua behang dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Ben jij van plan om te gaan behangen en wil je wat inspiratie op doen? In dit artikel nemen we je mee door enkele behang trends van 2022.

Behang met een aanwezige print

Jarenlang was het zo dat vooral neutraal behang of behang met een sierlijk patroon populair waren. Een rustige uitstraling in de woon of slaapkamer creëren had de hoogste prioriteit. Maar dat is de laatste jaren helemaal veranderd. Het is nu juist de trend om een muur te behangen met een drukke, schreeuwerige print.

Behang mag nu dus eruit knallen en eerlijk? Zo’n hysterisch druk behang op één muur kan een enorm knallend effect geven in de woon- of slaapkamer. Je moet er natuurlijk niet je hele woning mee behangen, maar doe je dit op één muur dan geeft het zeker wel een leuk effect. Hieronder een leuk voorbeeld met een Arte behang.

3D en foto behang trends

Het is een van de nieuwste behang trends; het 3D behang. Het behang brengt namelijk iets heel bijzonders aan de ruimte. Zeker 3D behang met bijvoorbeeld bloemen of dieren erop geven je het gevoel dat de planten of dieren echt tot leven zijn gewekt. Leuk voor bijvoorbeeld op een kinderkamer of slaapkamer. Maar ook in de woonkamer of hal kun je een ruimte mooi aankleden met dit behang. Naast 3D behang kun je ook kiezen voor foto behang. Dit is een hele mooie manier om jouw huis persoonlijk te maken. Je kunt een bestaande foto gebruiken maar ook een foto van bijvoorbeeld je gezin of een mooie vakantiefoto.

Romantisch klassiek behang, barok stijl

Wat ook weer helemaal hip is dat is het klassieke behang uit het prinses Sissy tijdperk. Deze soorten behang passen perfect bij een inrichting die wat klassieker ingericht is. Barok behang is tijdloos en het mooie van barok behang is dat het ook makkelijk te combineren is met overige meubels. Verkrijgbaar in vele kleuren kun jij jouw ruimte echt maken zoals je voor ogen hebt. Het is wel belangrijk om jouw behangkeuze altijd af te stemmen op de overige inrichting die je hebt of de inrichting die je van plan bent om te realiseren.

Retro behang

Last but not least, het retro behang komt weer helemaal terug! Retro is hot. Begrijpelijk ook, want de jaren 50-60 en 70 waren hele gezellige jaren qua interieur. Het was altijd warm en kleurrijk. Nu een leuk retro behang weer helemaal hip is heb je ook gelijk een goed excuus om een dagje kringloop te plannen op zoek naar retro meubels ;-).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *