Maastricht magazine >
lifestyletip

Dit zijn de beste tips voor jouw digitale foto’s

Dit zijn de beste tips voor jouw digitale foto’s
Artikel begint onder de advertentie

Vandaag de dag maken we honderden of misschien wel duizenden foto’s. Met de camera in je smartphone kun je foto’s maken die dicht in de buurt komen van professionele foto’s. Maar wat doe je met die foto’s? Ze op je telefoon laten staan is eigenlijk zonde, want dan kijk je er waarschijnlijk nog maar zelden naar. Dit zijn onze 5 beste tips om iets leuks te doen met je foto’s.

Het old school fotoalbum

Misschien heb je hem nog wel ergens liggen: het fotoalbum met foto’s uit je kindertijd. Een foto printen mag dan grotendeels uit de mode zijn geraakt, het geeft je wel de mogelijkheid om ook zo’n album te maken. Ingeplakte foto’s heeft iets nostalgisch en waardevols. Je kunt een album maken met foto’s van je kinderen wat je ze meegeeft als ze het huis uit gaan. Of maak een mooi album voor opa en oma met foto’s van alle kleinkinderen.

De vrolijke foto kubus

Je kunt je foto afdrukken ook gebruiken voor een vrolijke foto kubus. Houten kubussen zijn te koop in een bouwmarkt. Zorg dat het hout goed geschuurd is. Bewerk het desnoods zelf nog even na met schuurpapier. Vervolgens knip je je foto afdrukken in het juiste formaat en plakt ze op de kubus. Een andere optie is om van je oude cd hoezen een kubus te maken zoals op de foto hieronder. Je kunt een thema kubus maken met leuke vakantiefoto’s of met foto’s van de kinderen of je huisdieren. Of kies voor een thema zoals ‘herfst’ of ‘winter’ of ‘vogels’.

In een mooi lijstje

Het klinkt misschien ouderwets, maar een foto aan de muur of op het dressoir in een mooie lijst is echt niet ouderwets. Er zijn vandaag de dag lijsten te koop in alle soorten, maten en kleuren en van verschillende materialen. Je kunt kiezen voor een lijst voor één foto, maar je kunt ook een passe-partout knippen van wit of zwart dik papier zodat je meerdere foto’s in een lijst kunt combineren. Hier sier je je woonkamer, werkkamer, hal of slaapkamer mee op.

Je foto’s digitaal verwerken

Je hoeft geen afdrukken van je foto’s te laten maken waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Je kunt er ook direct een digitaal foto album van laten maken. Vaak kun je je ontwerp tussentijds opslaan zodat je het niet in één keer hoeft af te maken. Je kunt er teksten bij zetten en de foto’s op een creatieve manier plaatsen in diverse formaten. Zo wordt het een speels album waar je graag in bladert. Naast foto albums zijn er nog meer opties, zoals een foto op een koffiemok, foto’s op onderzetters of op een sleutelhanger. Je kunt je foto’s ook laten printen op verschillende materialen om aan de muur te hangen, zoals hout, glas of kunststof.

Versieren met foto’s

Je kunt je huis versieren met foto’s op allerlei manieren. Plak ze op de deur van je koelkast of op een binnendeur. Zo maak je die plek gelijk een stukje vrolijker en kijk je ook vaker naar je foto’s dan wanneer ze in de bibliotheek op je telefoon staan. Over die telefoon gesproken: Heb jij al een mooie foto uitgekozen als achtergrond, of heb je nog steeds die saaie standaard achtergrond die vanuit de fabriek werd geprogrammeerd?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *