Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de interieur kleurentrends van 2023

Dit zijn de interieur kleurentrends van 2023
Artikel begint onder de advertentie

Het jaar 2023 is inmiddels alweer even onderweg. Misschien krijg je zin om je interieur eens een grondige make-over te geven. Wil je daarbij de trends van dit jaar volgen? Dan geven we je graag wat tips waarmee jouw interieur helemaal past bij wat op dit moment trending is in qua meubilair en styling.

Maak een statement

Het jaar 2023 wordt een feest voor iedereen die houdt van uitgesproken kleuren. Weg met de gezapige bruin en grijstinten. Kleurrijk moet het zijn. Natuurlijk moet je dat ook weer niet overdrijven, maar je mag een statement maken met een duidelijke blikvanger. Verruil je zitmeubel voor een knalgele bank, of zet een opvallend blauw tafeltje neer. Natuurlijk kan het ook wat minder opvallend. Je kunt de felle kleuren ook laten spreken door accessoires zoals lampen, kandelaars of een spiegel.

Aardetinten

Zijn die felle kleuren niets voor jou? Dan is er geen man overboord. De aardetinten zoals taupe, zand en beige zijn al jarenlang favoriet bij velen en dat blijft voorlopig ook nog wel even zo. Ook in 2023 kom je dus prima weg met die heerlijke bank met beige bekleding die zo lekker zit en waar je echt nog geen afscheid van wilt nemen.

Blauw in diverse tinten

Ook een trend in 2023 is de kleur blauw. Dit is een kleur die bij vrijwel iedereen in de smaak valt en je kunt er natuurlijk prima mee variëren. Blauw is kobaltblauw, maar ook lichtblauw en azuurblauw. Dus of je nu wel of niet gaat voor de trend van de felle kleuren, blauw in je interieur doet het altijd goed. Het combineert bijvoorbeeld ook prima met een hout look inrichting, bijvoorbeeld steigerhouten meubels of een interieur in Scandinavische stijl.

Gewaagde kleuren

Wie is er bang voor groen en paars? Het zijn kleuren die niet iedereen kiest voor de inrichting. Bang dat het snel gaat vervelen. Maar voor 2023 zijn dit toch wel de trendy kleuren voor degenen die een opvallend interieur willen. Groen en paars zijn ook prima met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een groene bank met paarse kussens of een paarse plaid. Of ga voor een urban jungle inrichting met grote planten. Die zijn bovendien ook nog eens goed voor de vochtbalans in huis.

De muren en plafonds

Als je je inrichting gaat restylen dan krijgen de muren natuurlijk ook een nieuw kleurtje. Ook hier kun je gaan voor een modekleur zoals blauw, groen of paars. Maar als je dat te spannend vindt dan mag wit dan wel off white natuurlijk ook. Het is ook heel trendy om niet alleen je muren maar ook je plafond te verven. Als het plafond opgeknapt moet worden mag je dus ook gerust voor een ander kleurtje kiezen dan dekkend wit.

Inspelen op de trends voor volgende jaren

Wanneer je altijd bij de tijd wilt zijn met de interieur kleur trends dan hoef je echt niet ieder jaar je complete interieur te vernieuwen. Je kunt ook met kleine aanpassingen al weer helemaal up to date zijn. Als jouw bank een kleur heeft die ‘uit’ is dan is een nieuwe bank niet nodig. Je drapeert er gewoon een grand foulard overheen in dé modekleur voor dat jaar. Ook een paar nieuwe kussens kunnen wonderen doen. Ook met andere kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat jouw interieur helemaal aansluit bij wat op dat moment de trend is.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *