Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de interieurtrends voor de herfst/winter 2022

Dit zijn de interieurtrends voor de herfst/winter 2022
Artikel begint onder de advertentie

Ondanks het zachte weer in oktober wijst alles er op dat de herfst zijn intrede doet. De dagen worden korter, de wintertijd gaat in. We zijn weer meer binnen en genieten van de warmte en knusse gezelligheid. Dit is dan ook hét moment om je interieur een warme make-over te geven. De interieurtrends voor de herfst en winter van 2022 kunnen je helpen als inspiratiebron.

Aardetinten

Bruin is dé kleur voor deze herfst. Aardetinten doen het goed in je interieur. Denk aan kussens op de bank, maar ook een heerlijk warme fleecedeken waar je lekker onder weg kunt kruipen is een must have. Zeker omdat we allemaal energie moeten besparen zoeken mensen naar manieren om het toch lekker warm te hebben. Bruin en bruin is natuurlijk niet hetzelfde. Roodbruin zorgt voor warmte en sfeer en is bovendien prima te combineren met andere kleuren. Je hoeft immers niet meteen een nieuw bankstel te kopen omdat het herfst wordt.

Geel geeft kleur aan de herfst

Geel is niet alleen een kleur om te combineren, je kunt hem ook gebruiken als dominante kleur. In de herfst kies je voor de okertinten, warm en passend bij dalende temperaturen. Laat de kleur terugkomen in kussens, grand foulards over de bank en in woonaccessoires. Of doe eens gek en kijk eens naar de okergele meubels bij Join, daar vind je onder andere de toffe okergele fauteuil Ruby. De kleur geel staat nu al op het vizier voor het voorjaar van 2023, dus wie weet kun je een aantal items gewoon in stand houden als het voorjaar weer aanbreekt!

Groen doet het altijd goed

Veel mensen vinden groen een lastige kleur voor het interieur. Het combineert niet altijd even lekker met andere kleuren in de inrichting. Maar voor een warme en sfeervolle herfst in je interieur kan groen prima. Combineer met bruin, maar ook met oranje en geel als je ook nog wat vrolijkheid wilt. Een groene plaid op de bank, gecombineerd met lekkere zachte kussens in rood en geel is een prima combinatie.

Romantiek met kaarsen

Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken als de dagen korter en de avonden langer worden. Ze geven bovendien extra warmte. Pas wel op dat je kaarsen altijd op een veilige plek zet en doof ze altijd als je niet aanwezig bent of gaat slapen. Kaarsen zijn er in alle soorten en maten. Kies voor waxinelichtjes in sfeervolle houders of voor mooie kaarsen in rustieke kleuren in een fraaie kandelaar.

Raambekleding in de herfst en winter

Wil je ook de raambekleding aanpassen aan het seizoen? Dan kies je voor mooie overgordijnen in een lekkere dikke velours stof. Die zijn niet alleen sfeervol, maar ze houden ook nog eens de kou buiten de deur. Door ’s avonds de gordijnen te sluiten kun je daardoor flink op je energiekosten besparen.

Planten voor de herfst en winter

Planten voelen zich altijd thuis in je huis, ook in de winter. Groene planten passen perfect bij de trendy herfstkleuren roodbruin, groen en geel. Een mooie grote plant zorgt bovendien voor het zuiveren van de lucht door de opname van stikstof in de bladeren. Laat je door een goede plantenverkoper adviseren welke planten zich thuis voelen in jouw winterse woonkamer.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *