Maastricht magazine >
lifestyletip

Dit zijn de leukste Sinterklaascadeaus voor kinderen in 2022

Dit zijn de leukste Sinterklaascadeaus voor kinderen in 2022
Artikel begint onder de advertentie

Sint is weer in het land en dat betekent dat kinderen vol verwachting uitkijken naar pakjesavond en misschien in de tussentijd naar wat er in hun schoen zit ’s morgens. Als ouders wil je je kinderen natuurlijk leuk maar ook verantwoord speelgoed geven. Als ouders kan het best lastig zijn om een goede keuze te maken. De leeftijd van de kinderen speelt daarbij de belangrijkste rol. De tijd dat jongens niet met poppen mochten spelen en auto’s taboe waren voor meisjes ligt gelukkig ruimschoots achter ons.

Speelgoed om mee te bouwen

Speelgoed waarmee kinderen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten is en blijft populair. Dat verklaart bijvoorbeeld waarom K’nex® nog altijd favoriet is bij verschillende leeftijden. De staafjes zo in elkaar zetten dat er een fraai bouwwerk of een hip voertuig ontstaat inspireert niet alleen kinderen maar ook volwassenen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de andere twee favorieten in deze categorie: LEGO® en Playmobil®. Het grote voordeel van dit bouwspeelgoed is dat kinderen er vaak jaren plezier van hebben en dat de verschillende sets moeiteloos met elkaar kunnen worden gecombineerd.

K’NEX Kid Budding Builders Bouw set 100 onderdelen
LEGO Classic Creatieve Grote Opbergdoos
PLAYMOBIL Country Ponypark

Speelgoed om van te leren

Wil je als ouders een verantwoord cadeau geven dan kies je voor speelgoed waar je kind wat van leert. Dat kan een boek voor een peuter zijn waarin hij kennismaakt met verschillende dieren. Maar ook voor oudere kinderen is er speelgoed op de markt waarmee je de reken- en leesvaardigheid stimuleert. Daar kan je kind in zijn latere leven veel voordeel van hebben. Datzelfde geldt voor kennis van geschiedenis en topografie. Natuurlijk moet je er op letten dat je je kind niet te jong pusht om toch vooral dingen te leren. Vooral kleuters moeten vooral spelen en op die manier dingen ontdekken. Oudere kinderen kunnen daarentegen prima gestimuleerd worden om met speelgoed kun kennis te verbreden of vaardigheden te trainen.

SmartMax My First – Safari Animals
Ik leer schrijven – Nieuwe editie
Electro Wonderpen Mini Voertuigen

Naar buiten

Veel ouders klagen dat hun kind de hele dag naar een scherm staart. Ook oogartsen waarschuwen dat dit leidt tot bijziendheid bij kinderen. Kies om die reden voor speelgoed waar je kind mee naar buiten kan. Geef bijvoorbeeld een voetbal, springtouw, skateboard of step. Op die manier zorg je ervoor dat je kind niet vastgeplakt zit aan een tablet of smartphone maar ook voldoende frisse lucht en beweging krijgt. Dat laatste is ook heel goed voor het ontwikkelen van een gezond gewicht. Veel kinderen kampen al op jonge leeftijd met overgewicht. Dit kan later voor veel ongemakken zorgen.

Suotu Kinderstep – Wielen met LED-verlichting
LifeGoods HappyStep – Kinderstep met 3 Lichtgevende Wielen
The BRIGHT Lichtgevende Voetbal

Spelen met poppen

De welbekende Baby Born maar ook Baby Annabell blijven onverminderd populair. Dat is niet in de laatste plaats omdat er voor deze levensechte poppen steeds leuke accessoires worden ontwikkeld. Op die manier kan je kind voor de baby zorgen alsof het een echt kind is. Het bijzondere is dat er ook steeds meer poppen op de markt komen met een beperking. Barbie heeft bijvoorbeeld al een pop die in een rolstoel zit. Dit zorgt ervoor dat je kind spelenderwijs leert dat niet iedereen perfect is.

BABY born Soft Touch Magic Girl
Baby Annabell Babypop Leah
Barbie Fashionista Rolstoel Blond

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *