Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de meest trendy vloeren van dit moment

Dit zijn de meest trendy vloeren van dit moment
Artikel begint onder de advertentie

Wanneer we aan ons interieur denken, denken we vooral aan het meubilair: kasten, tafels en bankstellen bepalen voor een groot deel de uitstraling van een ruimte. Maar deze vormen niet de basis. Idealiter begin je het bepalen van je interieur dan ook met het uitkiezen van een vloer, die grotendeels de sfeer bepaalt en ervoor zorgt dat de juiste meubels en accessoires een samenhangend geheel vormen. Wil jij een modern interieur creëren? Lees dan hier wat de meest trendy vloeren van dit moment zijn.

Houten vloeren

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen: in de vloertrends blijft de houten vloer stevig op de eerste positie staan. Hier zijn verschillende verklaringen voor. Zo zorgt het natuurlijker materiaal er ten eerste voor dat er een gezellige, authentieke sfeer ontstaat. Hout past bij alle typen inrichtingen. Behalve bij een moderne woning staat hout ook prachtig bij een interieur met een klassieker karakter. Hout is bovendien duurzaam. Een deel van de houten vloeren kan met vloerverwarming worden gecombineerd.

De visgraat vloer

De visgraatvloer is de laatste jaren weer enorm trendy, maar wist je dat deze stijl al eeuwen geleden werd gebruikt? Kenmerkend voor dit legpatroon is de hoek van negentig graden. De visgraatvloer kan met laminaat, parket of massief hout worden gelegd en geeft een bijzondere, optische speling. Velen kiezen voor een eikenhouten visgraatvoer, maar inmiddels is ook de visgraat pvc vloer sterk in opkomst. Deze vloeren zijn gemaakt van 100% waterbestendig materiaal, waardoor ze ook prima kunnen worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. Bovendien zijn ze geschikt voor vloerverwarming.

Grote keramische tegels

Wie over keramische tegels hoort, kan zich vaak niet voorstellen dat dit type vloeren sfeervol is. Toch zijn ze dat wel. Keramische tegels kunnen worden uitgevoerd met een houtnerflook of een natuursteen look, waardoor ze een natuurlijke uitstraling krijgen. Meestal zijn deze tegels groot van stuk, waardoor ze de ruimte waarin je ze legt ook nog eens optisch groter doen lijken. Keramische tegels zijn niet glad en dus een stuk veiliger dan andere tegelvloeren. Bovendien zijn ze water- en krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Retro tegels

Ze werden jaren geleden al geïntroduceerd en werden toen vooral in badkamers gelegd. Anno nu kom je de retro tegels overal tegen. Ze worden ook wel Portugese tegels genoemd, omdat je ze in dit Zuid-Europese land overal tegenkomt, zelfs aan de buitengevels. Met deze vintage tegels kun je zowel een retro als een moderne uitstraling creëren. Niet allen zijn retro tegels trendy, ze voegen ook nog eens een flinke dosis kleur aan je interieur toe. Deze komt zo een stuk meer tot leven!

EVC vloeren

De EVC vloer is de duurzame variant van de pvc vloer. Deze vloeren zijn gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen en zijn zelf volledig afbreekbaar. Met deze vloeren denk je dus niet alleen aan je interieur, maar ook aan het milieu. Bovendien hoef je je nergens zorgen om te maken: spelende kinderen, nagels van de hond, omvallende waterglazen…. EVC kan prima tegen een stootje. EVC vloeren kun je combineren met vloerverwarming.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *