Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Dit zijn de verlichtingtrends van 2023

Dit zijn de verlichtingtrends van 2023
Artikel begint onder de advertentie

Bij het inrichten van een ruimte van je woning denk je voornamelijk aan de kleur van de muren, de vloer en het interieur. Maar weinig mensen geven licht de prioriteit. En dat terwijl je met passende lampen en verlichting juist precies de sfeer kunt creëren die je voor ogen hebt. Op het gebied van verlichting valt meer dan genoeg te kiezen. Benieuwd naar welke kanten je er allemaal mee op kunt? Hieronder lees je wat de verlichtingtrends van 2023 zijn.

Led-inbouwspots

Jouw woning kun je helemaal naar smaak inrichten door gebruik te maken van ledlampen. Niet alleen zijn deze lampen aantrekkelijk omdat ze weinig energie verbruiken en een lange levensduur hebben, ook passen ze bij de meest uiteenlopende inrichtingen. Onder andere de led-inbouwspots worden alsmaar geliefder. De meeste soorten kun je dimmen, waardoor je altijd de sfeer creëert die bij je stemming of behoeften past. Behalve ronde spots bestaan er ook vierkante. De kantelbare exemplaren zorgen ervoor dat je telkens licht hebt waar jij dat nodig hebt. Voor het plaatsen van led-inbouwspots is geen bijzondere kluservaring nodig.

Led-opbouwspots

Wanneer led-inbouwspots niet tot de mogelijkheden behoren, heb je met led-opbouwspots een mooi alternatief in handen. Ze zorgen weliswaar voor een iets minder strakke afwerking, maar maken het je wel mogelijk om een ruimte goed te verlichten. Aan één lichtpunt kun je namelijk meerdere led-opbouwspots aansluiten. Met kantelbare spots kun je verschillende elementen van een ruimte letterlijk in de spotlight zetten. Led-opbouwspots laten zich gemakkelijk aansluiten en passen bij de meest uiteenlopende interieurstijlen.

Vloerlampen

Vloerlampen worden ook wel staande lampen genoemd en bieden een aantrekkelijke afwisseling in een ruimte waar de meeste verlichting doorgaans op dezelfde hoogte hangt. Bovendien voeg je met een vloerlamp niet alleen een functionele lichtbron, maar ook nog eens een stukje interieur toe. Bovendien verplaatst je een vloerlamp eenvoudig. Of je nu op zoek bent naar een vloerlamp in zachte, natuurlijke tinten of juist een robuust exemplaar dat bij een industriële inrichting past: anno 2023 is eigenlijk alles wel te vinden.

Glazen bollampen

Glazen bollampen ken je misschien ook wel onder de naam Bulb Balls. De lampen zijn gemaakt van glas, wat ze tegelijkertijd een delicate en stoere uitstraling geeft. De lampen passen dankzij hun zachte lijnen goed bij interieurs waar natuurlijke kleuren en materialen centraal staan. Anderzijds kunnen glazen bollampen ook een rustgevende toevoeging zijn aan ruimtes waar vooral strakkere lijnen bestaan.

Duurzame materialen van natuurlijke herkomst

Net als in de overige interieurtrends zien we ook op het gebied van verlichting de neiging naar natuurlijke en duurzame materialen terug. Touw, hout en bamboe zijn voorbeelden van materialen die we ook bij lampen vaak zullen terugzien. Deze materialen zorgen er ook voor dat het licht zelf natuurlijkere vormen aanneemt. Behalve de voorkeur voor natuurlijke materialen zien we in 2023 ook vooral natuurlijke tinten als crème, taupe en aardebruin. Aangezien men verwacht dat duurzaamheid een blijvende trend wordt, zul je met je keuze voor een lamp van duurzame materialen in de toekomst niet snel spijt krijgen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *