Maastricht magazine >

 
lifestylediy

DIY: Enveloppen versieren

DIY: Enveloppen versieren

Voor het versturen van onze Save the Date kaartjes wilde wij graag leuke enveloppen om ze in te stoppen. Je steekt veel tijd in het ontwerpen van zo’n kaart en dan wil je dat deze ook leuk verpakt is, toch? Onze kaarten waren in stijl van een boarding pass en het leek ons dan ook leuk om het in een envelop te doen met aan de binnenkant een wereldkaart. Helaas was dit niet zo makkelijk te vinden als gedacht, dus zijn wij zelf maar gaan knutselen!

Omdat het makkelijk te doen is en het resultaat ó zo leuk is wilde ik deze DIY graag met jullie delen. Dit is namelijk een leuke toevoeging voor iedere kaart die je verstuurd! Je kunt het gebruiken voor je verjaardagskaarten, beterschapskaarten, geboortekaartjes, noem maar op.. In het voorbeeld gebruik ik dus wereldkaarten, maar deze kun je eigenlijk door van alles vervangen waar de envelop maar op past. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon cadeaupapier met een mooi patroon gebruiken.

Benodigdheden:

  • Enveloppen
  • Wereldkaarten
  • Potlood
  • Liniaal
  • Schaar
  • Lijm

Stappenplan

De benodigdheden bij elkaar.
Vouw de wereldkaart open.
Leg de enveloppen uit op de kaart met hun flap open. Bij ons paste er 6 enveloppen op per helft en dus heb ik de kaart doormidden geknipt om het wat makkelijker te maken.
Dit is de andere helft van de wereldkaart. Zoals je ziet is het een beetje passen en meten op welke manier je er de meeste enveloppen uit kunt halen. Trek nu de enveloppen over met potlood.
Nadat je alle enveloppen hebt overgetrokken kun je ze allemaal uitknippen.
Maak een horizontale lijn op ongeveer 1 cm van de onderkant af. Knip deze strook af.
Knip ook van de zijkanten een klein stukje af, dit is een beetje op gevoel. Van de bovenkant hoef je niets af te knippen.
Je kunt hem nu in de envelop steken. Zoals je ziet valt hij er zo mooi in.
Vouw de flap goed dicht.
Als je de flap van de envelop nu open doet zie je dat er nu een duidelijke flap van de insteek over blijft.
Lijm de flap van de insteek.
Mocht je bang zijn om te lijmen op de envelop omdat je de randjes goed wilt lijmen, stop dan een stukje keukenpapier tussen de flap en de envelop in.
Vouw de flap van de envelop nu goed dicht.
Om zeker te zijn dat het goed vast zit, kun je het met de liniaal nog extra stevig aandrukken.
Ook vanaf de binnenkant kun je er nog even overheen met de liniaal om het goed aan te drukken.
Laat hem nog even goed drogen met de flap open. Het kan zijn dat de flap hierna wat krom trekt. Als de envelop droog is kun je de flap dicht doen en er even iets zwaars opleggen zoals een boek. Hierdoor wordt de flap weer mooi plat.
En klaar is de envelop! Hoe leuk?!

En zijn jullie geïnspireerd geraakt om je enveloppen ook wat op te leuken op deze manier? Ik ga het in elk geval zeker vaker doen! Mocht je deze DIY willen bewaren op Pinterest, klik dan hier voor de pin.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *