Maastricht magazine >
lifestylediy

DIY: Macramé Regenboog

DIY: Macramé Regenboog
Artikel begint onder de advertentie

Voordeel van de lockdown is dat ik een hoop kan uitwerken wat al lang in mijn hoofd zat. Dit project wilde ik namelijk al maken sinds mijn strandtas in mei 2019 kapot ging. Serieus! Al die tijd lag het touw en het draad al klaar om wat nieuws te worden, maar ja…. Geen tijd, hè?!?

De Benodigdheden:

 • Touw
 • IJzerdraad
 • Katoengaren in verschillende kleuren (ik kocht degene op de foto bij Action)
 • Schaar
 • Kam
 • Naald
 • Nylongaren

Aan de slag:

Stap 1 Van mijn touw had ik twee stukken, dus heb ik mijne eerst uitgedraaid zodat ik zes strengen touw kreeg. Je kunt ook iets minder dik touw gebruiken en die gedraaid laten.

Stap 2 Omwikkel je touw met ijzerdraad. Begin niet gelijk onderaan je touw want dit worden de kwastjes. Ik begon ongeveer na een centimeter of 6 met het omwikkelen van het ijzerdraad.

Stap 3 Pak nu de eerste kleur en maak vlak onder het begin van je ijzerdraad een dubbele knoop en wikkel het draad om het touw heen. Doe dit strak en zo veel mogelijk aansluitend voor het mooiste resultaat.

Stap 4 Aan het einde sluit je ook weer af met een dubbele knoop en knip je het uitstekende stukje draad weg.

Stap 5 Maak zo een aantal bogen, waarbij je de volgende steeds wat kleiner maakt als de eerste. Tijdens het omwikkelen kun je steeds aan de hand van de eerste boog controleren of je al ver genoegd bent met omwikkelen.

Stap 6 Pak als je klaar bent de naald en nylongaren erbij.

Stap 7 Rijg met de garen de bogen aan elkaar. De roze pijlen geven aan hoe je de bogen kunt rijgen. Het stuk in het midden, bij het blauwe kruis, heb ik overgeslagen. Na het midden ga je gewoon weer verder met het rijgen.

Stap 8 Maak met de kleur van de bovenste boog een lusje en haal die door de boog heen om hem op te kunnen hangen.

Stap 9 Kam de uiteinden van de regenboog. En nee je bent niet kleurenblind geworden, dit is mijn tweede regenboog 😉

Stap 10 Knip de uiteinden nu recht af en je regenboog is klaar!

Ik vond de kleurencombinatie die ik zelf gebruikte bij mijn eerste regenboog (foto hierboven) een beetje saai, dus maakte ik van de overgebleven stukken nog een tweede (foto onder) in wat vrolijkere kleuren.

Weer een klus uit mijn hoofd, op naar het volgende project. Hebben jullie verzoekjes? Laat het dan weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

  Reacties (0)

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *