Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

DIY-projecten om je badkamer op te frissen zonder grote renovaties

DIY-projecten om je badkamer op te frissen zonder grote renovaties
Artikel begint onder de advertentie

Enkele tientallen jaren geleden was een badkamer vooral een praktische ruimte. Heel veel aandacht voor de uitstraling ervan bestond er dan ook niet. Vandaag de dag is dat wel anders. Een badkamer is anno nu een plek waar je je in alle comfort voorbereidt voor de dag die komt, of juist ontspant na een dag vol activiteiten. Het is dan ook belangrijk dat je je in je badkamer optimaal op je gemak voelt en dat deze aan je esthetische wensen voldoet. Gelukkig hoef je daar niet je spaarpot voor open te breken. Met kleine DIY-projecten geef je je badkamer al een flinke opknapbeurt!

1. Badkameraccessoires

Je badkamer opfrissen zonder grote renovaties en dus zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten? Begin dan eens met je badkameraccessoires. Vandaag de dag vind je genoeg aanbod om hier ook je eigen stijl in terug te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een stalen handdoekrek, een luxe ogend zeeppompje, een ronde badkamermat of een spiegel met geïntegreerde ledverlichting. Met slechts één bezoekje aan een badkamerwinkel zet je al een flinke stap!

2. Een plant op een houten kruk

In tegenstelling tot de accessoires die we hierboven noemen, heeft een plant op een houten krukje geen functie. Nou ja, alleen een esthetische. Want mooi is het zeker! Welke plant je het beste kunt kiezen, hangt grotendeels af van de lichtinval in je badkamer. Enkel wanneer er (bijna) helemaal geen zonlicht naar binnen schijnt, is de ruimte niet geschikt voor een plant. Planten die van een lekker vochtige ruimte houden, zijn onder andere de Calathea, de Spathiphyllum (lepelplant) en varens.

3. Een tweedehands (badkamer)meubel

Heb je voldoende ruimte in je badkamer? Loop dan eens binnen bij een kringloop. Met een mooi houten meubel kun je je badkamer een heel andere look geven. Laat je daarbij niet leiden door de kleur; wanneer je daar niet helemaal weg van bent, kun je hem zelf met een likje verf eenvoudig onder handen nemen. Je kunt alle kanten op: een dressoir, een hogere kast of een stellingkast passen allemaal in deze ruimte van je woning.

4. Nieuw badkamertextiel

Ken je dat gevoel, dat je je in een wellnessresort of een luxe hotel na een overheerlijke douche of bad afdroogt met handdoeken die je dat maximale gevoel van comfort geven? Met nieuwe, zachte handdoeken maak je de ervaring in je badkamer nog aangenamer. Elk jaar bestaan er wat kleuren betreft weer nieuwe trends. Laat je daardoor inspireren, of kies gewoon voor één of meerdere kleuren die het beste bij jouw persoonlijkheid passen.

5. Onderdelen van het sanitair vervangen

Het sanitair vormt in vrijwel de meeste gevallen het duurste onderdeel van een badkamer. Gelukkig hoef je niet alles in één keer onder handen te nemen. Zo kun je ook eerst de details vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een kraan of een wasbak. Daarmee realiseer je al gauw een merkbaar verschil in uitstraling en in sfeer. Bezoek de dichtstbijzijnde bouwmarkt om te kunnen kiezen uit een groot assortiment tegen betaalbare prijzen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *