Maastricht magazine >
lifestyletip

Een 3D beeld van je zwangerschap bij BellySisters (review)

Een 3D beeld van je zwangerschap bij BellySisters (review)
Artikel begint onder de advertentie

Tijdens mijn zwangerschap werd ik, logischerwijs, overspoeld met advertenties omtrent zwangerschap en baby’s. Net als iedere andere advertentie wekt de een je interesse op en de ander niet. De advertenties die zeker mijn interesse wisten te wekken waren die van zwangerschapsbeeldjes. Ik had het nog nooit eerder gezien maar dacht gelijk: dit wil ik hebben. Nee, dit moet ik hebben. Hoe gaaf is het om een tastbare herinnering te hebben van zo’n bijzondere tijd?! In deze blog vertel ik jullie graag meer over het laten maken van een zwangerschapsbeeldje en mijn ervaring bij BellySisters.

Wanneer een zwangerschapsbeeldje laten maken?

Wil je een zwangerschapsbeeldje laten maken dan kun je dit het beste doen wanneer je ongeveer 34/35 weken zwanger bent. Je bent dan -als het goed is- nog niet bevallen en hebt een goed zichtbare buik. Zelf was ik 35 weken zwanger toen ik samen met mijn man op pad ging naar Alkmaar om mijn zwangere buik te vereeuwigen bij BellySisters.

Een warm welkom bij BellySisters

Voor mijn afspraak moesten we nog even plaats nemen in de ontvangstruimte. Nou, dat is geen straf want wat een prachtige ruimte! Je kunt hier heerlijk zitten met een kop koffie of thee of even lekker snuffelen tussen de kleding en andere spulletjes die je hier kunt kopen voor je kleintje. Lang wachten hoefden we niet, want we werden al snel vriendelijk ontvangen door Leonie die ons meenam naar wederom een mooie ruimte. Het is wel duidelijk dat er niet alleen aan de beeldjes veel zorg en aandacht wordt besteed maar ook aan het interieur.

Het kiezen van het materiaal en een pose

Voordat er een scan wordt gemaakt worden eerst je wensen besproken aan tafel. Hier staan heel wat beeldjes opgesteld in de verschillende materialen en afmetingen die zij aanbieden zodat je goed kunt kijken welk beeldje het beste bij jou past. Ik twijfelde heel erg tussen de Bohemian Sister en Nude Sister maar koos uiteindelijk voor een koperkleurige Bohemian Sister van 17 centimeter met armen. Mocht je nog wat langer de tijd nodig hebben om te beslissen welk beeldje je wilt dan is dat geen probleem, dit kun je ook aan het einde van je afspraak nog aangeven.

Hierna was het tijd voor de volgende lastige keuze: want welke pose hou je aan? Gelukkig zijn er verschillende poses op de beeldjes te zien waardoor je kan aangeven welke pose je mooi zou vinden. Vooraf twijfelde ik heel erg of ik mijn borsten wel of niet zou bedekken. De poses zonder ze te bedekken vond ik persoonlijk het mooiste, maar ik was bang dat ik het beeldje dan niet zichtbaar neer zou durven te zetten. Een dag van tevoren besloot ik daarom om ze te bedekken, tot ik alle beeldjes in het echt op tafel zag staan. Ik vond het namelijk helemaal niet gek om al die zwangerschapsbeeldjes met borsten te zien, het is niet dat je hiermee precies weet hoe ze er in het echt uit zien. Wat de pose dan zou moeten worden was ik snel uit, want ik vond twee beeldjes met bijna identieke poses het mooist. Het enige verschil is dat de een bij beide handen alle vingers tegen elkaar had en de ander bij beide wat ruimte tussen de duim en de rest van de vingers. Mij leek een mix hiervan, dus één hand alles tegen elkaar en één hand wat ruimte tussen de duim en de rest, het mooiste.

Verder heb ik twee littekens op de zijkant van mijn buik die ik niet mooi vind (zijn net kruisen) dus hier heb ik mijn hand op gehouden. Van een ander litteken op mijn bovenbuik vond ik het niet erg als deze zichtbaar zou zijn, het hoort nu eenmaal bij mijn lichaam. Doordat deze echter een stuk subtieler is, is ook deze uiteindelijk niet zichtbaar op het beeldje.

Het scannen van je lichaam

De keuzes waren gemaakt en dus kon mijn lichaam gescand worden. Voor het scannen kleed je je helemaal uit en neem je plaats voor een grote spiegel. Leonie gaf aanwijzingen hoe ik mijn benen het beste kon doen en op welke plek ik mijn handen moest houden om de pose te creëren die ik graag wilde. In deze houding moest ik vervolgens twee minuten blijven staan zodat Leonie met een scanner om mij heen kon lopen. Na het scannen keken we samen of de scan goed gelukt was en of ik eventueel nog wat dingen wilde verzachten, zoals de tepels of putjes in mijn lichaam.

Het eindresultaat

Daarna komt het lastigste gedeelte: wachten! De levertijd is vanaf 12 weken. Wil je een bronzen beeldje dan is de levertijd 18 tot 20 weken. De beeldjes worden zorgvuldig gemaakt en met de hand nagekeken en bewerkt bij BellySisters. Als het beeldje helemaal klaar is wordt hij in een super leuke cadeaubox opgestuurd wat het een feestje maakt om hem te ontvangen. Omdat je in de tussentijd al bevallen bent en je die dikke buik misschien alweer mist is het extra bijzonder om ineens een tastbare herinnering aan je zwangerschap in handen te hebben.

Ik vind mijn zwangerschapsbeeldje echt prachtig geworden! Deze staat nu eerst beneden de show te stelen voordat ik hem naar de kamer van onze dochter verhuis. Ik vind het ontzettend mooi om op deze manier een blijvende herinnering te hebben aan een van de meest bijzondere tijden in mijn leven. Wil je ook een echte BellySister laten maken? Ik kan het je zeker aanbevelen. Ze hebben vestigingen in Nederland, Alkmaar – België, Schoten (Antwerpen) en in Denemarken, Kopenhagen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *