Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Een luxe woonkamer waar je u tegen zegt

Een luxe woonkamer waar je u tegen zegt

Wij geven onze lezers graag wat inspiratie voor hun interieur. Vandaag duiken we daarom eens in de luxe interieurstijl. Denk ik aan een luxe woonkamer dan zie ik gelijk warme, donkere kleuren voor mij en gebruik van mooie materialen en stoffen. Lees vooral verder voor wat inspiratie!

We zien hier een mooie roze velvet fauteuil, met daarop een donkergroene velvet kussen. Deze stoel steekt prachtig af van de donkere groen/blauwe muur.

De goudkleurige bijzettafel met glazen blad past ook echt in een luxe interieur. Dit zie je in dit interieur ook vaak in de salontafels terug. Het witte bontkleedje op de donkere houtenvloer maakt het helemaal af en maakt het geheel wat lichter.

Wat mooi past in een luxe interieur is een visgraat vloer, zoals op de foto hierboven. Voor de rest zien we hier een zwarte kast met daar accessoires in tentoongesteld. De kleuren hebben ze dicht bij elkaar gehouden, met wit, grijs en zwart tinten.

Het hele plaatje voelt als een mooi en rustig geheel aan, met als eyecatcher de goud gekleurde muur achter de bank. Zoals er bij het plaatje vermeld staat: alles lijkt te kloppen en is in harmonie.

Als we het hebben over luxe stoffen, dan horen fluweel en velours daar zeker bij. Deze twee stoffen lijken veel op elkaar, echter is er toch een klein verschil. Velours is namelijk een gesneden variant van fluweel en kan zowel geweven als gebreid zijn, terwijl fluweel altijd geweven is. Ook glanst fluweel meer dan velours. Fluweel wordt in Nederland vaak ook wel velvet genoemd, dit is de Engelse benaming hiervan.

Op bovenstaande foto zien we een mooie grijze velvet bank. Een velvet of velours bank komen regelmatig voor in een luxe interieur, en ik snap wel waarom. Want als dit geen luxe is?! De glanzende kussens maken het plaatje helemaal compleet.

Maak je luxe interieur af met een groot vloerkleed, het liefst ook van fluweel om helemaal in stijl te blijven. Qua accessoires is het vaak allemaal van een wat groter formaat, net als de meubelen zelf. Grote bloempotten/vazen en dergelijke zie je dan ook veel terug.

In dit plaatje springen de accessoires er uit. Er is gekozen voor een donker bruine (taupe) muur, met ook een fauteuil in deze kleur. Deze valt hierdoor wat weg in de muur. De grijze vintage vloerkleden lopen mooi over in de bruin/grijze vloer.

Al met al schreeuwt de basis zelf niet om aandacht. Alle aandacht gaat uit naar de accessoires, welke met een zorgvuldig kleurenpalet gekozen lijken te zijn. Uiteraard zien we ook de goud- en koperachtige kleuren terug, die we in een luxe interieur vaker tegen komen.

Wat vinden jullie van deze interieurstijl? Past het wel bij je, of is het misschien allemaal toch iets te donker?

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *