Maastricht magazine >
lifestyletip

Enkele tips bij het bestellen van lenzen

Enkele tips bij het bestellen van lenzen
Artikel begint onder de advertentie

Het dragen van lenzen kan een geweldige keuze zijn voor mensen die geen bril willen dragen of die willen sporten en hierbij niet beperkt willen worden door een montuur. Het bestellen van lenzen kan echter een ingewikkeld proces zijn, vooral voor mensen die nieuw zijn in het gebruik van contactlenzen. In dit artikel delen we enkele handige tips die je kunt volgen bij het bestellen van lenzen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en je ogen gezond kunt houden.

Raadpleeg een opticien

Voordat je lenzen bestelt, is het belangrijk om een opticien te raadplegen. Een opticien onderzoekt de ogen en zal de juiste lenzen voor je voorschrijven. Het is essentieel om de juiste sterkte, pasvorm en type lenzen te hebben om je ogen gezond te houden. Bovendien kan een opticien eventuele oogproblemen of aandoeningen diagnosticeren die mogelijk van invloed zijn op het dragen van lenzen. Het is misschien wat overbodig, maar je kunt van tevoren kijken of jouw opticien aangesloten is bij het OVN.

Kies tussen zachte en harde lenzen

Er zijn twee hoofdtypen contactlenzen: zachte lenzen en harde lenzen. Zachte lenzen zijn gemaakt van flexibel materiaal en passen comfortabel op het oog. Ze zijn ideaal voor mensen die voor het eerst lenzen dragen of die graag af en toe lenzen willen dragen. Harde lenzen, ook wel vormstabiele lenzen genoemd, zijn gemaakt van stevig materiaal en bieden een scherper zicht. Ze zijn geschikt voor mensen met astigmatisme of andere specifieke oogafwijkingen. Overleg met je opticien om te bepalen welk type lenzen het beste bij jou passen. Over het algemeen wordt het dragen van zachte lenzen als makkelijker ervaren. Dit betekent echter niet dat ze altijd beter zijn!

Controleer de specificaties

Bij het bestellen van lenzen is het belangrijk om de specificaties zorgvuldig te controleren. Dit omvat de sterkte van de lenzen, de basiscurve (de kromming van de lenzen die overeenkomt met de kromming van de ogen), de diameter en eventuele aanvullende specificaties, zoals cilinder voor mensen met astigmatisme. Het is essentieel om de juiste specificaties te hebben om een goede pasvorm en helder zicht te garanderen. Voor wie bij Hans Anders lenzen bestelt, nadat de ogen bij Hans Anders zijn gemeten, is dit over het algemeen een kwestie van het overtypen van de waarden die door de opticien zijn doorgegeven.

Kies een betrouwbare leverancier

Het is cruciaal om lenzen te bestellen bij een betrouwbare leverancier. Er zijn veel online opticiens en winkels die lenzen aanbieden, maar niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Lees beoordelingen en controleer de reputatie van de leverancier voordat je een bestelling plaatst. Zorg ervoor dat ze authentieke en kwalitatieve lenzen aanbieden en een goede klantenservice hebben voor eventuele vragen of problemen. Gelukkig hoeven we je dit over het algemeen niet te vertellen. Dit geldt natuurlijk voor alles wat je op het internet besteld. Van lenzen, tot beauty-en fashion producten!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *