Maastricht magazine >
entertainment

De bijbel van Bottega Veneta

De bijbel van Bottega Veneta

Liggen boeken van modehuizen als Chanel, Dior en Lanvin al op strategische plekjes in jouw huis te schitteren? Maak dan maar alvast ruimte voor een nieuwe toevoeging aan je fashionbibliotheek. Dit keer is de essentie van Bottega Veneta op papier gezet. En daar had Tomas Maier, creatief directeur van het merk, maar liefst 304 pagina’s voor nodig. Want kiezen wat er wel en juist niet in kwam viel hem nog best zwaar. Zijn doel: een prachtig, persoonlijk en tijdloos boek maken.

Artikel begint onder de advertentie

Dankzij de 220 foto’s is het ook een boek waar je heerlijk doorheen bladert op een druilerige zondagmiddag. Elk hoofdstuk is gewijd aan een bepaalde productcategorie. Van handtassen en kleding tot parfum en sieraden. Het siert Tomas dat hij het boek niet heeft gebruikt om zichzelf in de spotlights te zetten als de drijvende kracht achter het merk. Dit ondanks het feit dat het juist zijn 10-jarig jubileum bij Bottega Veneta was dat hem deed beseffen dat het merk enorm gegroeid was en dat de tijd voor een boek was aangebroken. Steeds staat het vakmanschap centraal, en dan met name de noodzaak van de samenwerking tussen designers en ambachtslieden.

Je koopt Bottega Veneta gewoon bij Bol.com. Liever een luxe editie met een hoes van leer, gevlochten in het o zo kenmerkende intrecciato patroon? Dan zit er niks anders op dan een reisje naar een van de Bottega Veneta winkels. De adressen vind je op de website. Scroll naar beneden voor winkels die de collecties van het merk verkopen.

bottega-veneta-tas bottega-veneta-leather

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *