Maastricht magazine >

 
entertainment

De klank van jazz in West: Jazzebel

De klank van jazz in West: Jazzebel

Ja, ja, we weten het nu wel. West is hot. Dit stadsdeel in Amsterdam is de puberteit ondertussen voorbij. West heeft steeds meer een volwassen karakter. De komst van jazzcafé Jazzebel past daarbij. En we zijn er blij mee. Want Amsterdam was wel toe aan een nieuwe, klinkende jazzbar.

Jazzcafé in voormalige bioscoop

Jazzebel is gevestigd in een voormalige bioscoop aan de Jan Evertsenstraat. Het pand ligt verstopt tussen een snackbar en kapperszaak. Een zilveren deur geeft toegang tot het jazzwalhalla met kleine bar en dansvloer. Das weer eens iets anders dan in de Jimmy Woo de beat trotseren.

Jazzclub met buurtfunctie

Muziek zet bij Jazzebel de toon! Je vindt hier live muziek in alle toonsoorten. De jazzclub spreekt met pure jazz tot funk en blues een brede doelgroep aan. Daarbij ondersteuning van de DJ. Staat muziek centraal, is de jazzbar meer dan bar, club of café. Waar je ’s avonds bij Jazzebel een serieuze dosis jazz opsnuift, vervult het café overdag een buurtfunctie. Bewoners kunnen in de ruimte invulling geven aan eigen initiatieven. Een yogaklasje, een knustelclubje, verzin maar iets waar je blij van wordt.

Live jazz in Amsterdam

Je vindt Jazzebel aan de Jan Evertsenstraat 18b. Op maandag en dinsdag gesloten. Foto geleend van het Parool.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *