Maastricht magazine >

 
entertainment

Plaatjes kijken met Dior

Plaatjes kijken met Dior

Als je fan bent van Dior hoef je je deze zomer niet te vervelen. Dankzij uitgeverij Assouline liggen er 240 pagina’s aan Dior geschiedenis op je te wachten. Het leuke aan deze uitgave is dat kleding niet het enige is dat aan bod komt, het betreft namelijk een set van drie boeken. Schrijfster en voormalig hoofdredacteur van de Franse L’Officiel Caroline Bongrand verzorgde het deel over mode terwijl journalist Jerome Hanover de twee boeken over juwelen en parfum voor zijn rekening nam. De boeken tonen de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Dior in foto’s en illustraties. Fraaie naslagwerken die zorgen voor urenlang lees- en kijkplezier. Met een rosé op je balkon of op de bank tijdens een regenachtige avond.

Dior_boekenset_Assouline1 dior_juwelen_boek

Links de complete boekenset, rechts een spread uit het boek over juwelen met de skulls van John Galliano.

Foto boven: spread uit het exemplaar over mode.

Maar er is meer. Jerome Hanover werkte namelijk ook nog mee aan een boek van modehistoricus Florence Müller, genaamd Stars in Dior. Zoals de titel al verklapt is dit boek gevuld met foto’s van celebs die Christian Dior fan zijn. Van iconen van de oude Hollywood glamour periode als Marilyn Monroe en Sophia Loren tot hedendaagse actrices als Charlize Theron en Natalie Portman.

Deze zomer toevallig op vakantie in Normandië? Bezoek dan zeker de tentoonstelling die bij het Stars in Dior boek hoort. In het Musée Christian Dior Granville – het ouderlijk huis van Christian Dior en inspiratiebron voor onder andere zijn Garden Party collectie – zijn kleding en accessoires uit het boek te bewonderen. 

Stars-In-Dior-Rizzoli-Book Dior_tentoonstelling_JohnGalliano

Links de cover van het Stars in Dior boek, rechts zes Dior jurken van John Galliano zoals te zien in het Dior museum.

De boeken zijn ondere andere te koop bij bol.com. Meer informatie over de tentoonstelling en de openingstijden vind je op de website van het museum.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *