Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Erg in trek: houten jaloezieën

Erg in trek: houten jaloezieën

ln raamdecoratie valt veel te kiezen. Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle raambekleding kun je gaan voor lamellen, jaloezieën of een rolgordijn. Ook plissé gordijnen zijn natuurlijk een optie. Maar waar de meeste mensen op dit moment vooral voor kiezen zijn houten jaloezieën. Vooral de brede varianten hiervan zijn erg in trek. Dat is opvallend, want vroeger was de regel eerder hoe dunner hoe beter. Juist het dikke pak lamellen bij het optrekken van de jaloezieën was voor vele een doorn in het oog. Tijden veranderen, en zo dus ook onze smaak in raambekleding.

Naam hoog houden

Voor veel mensen staat luxaflex synoniem voor horizontale jaloezieën, echter is het pas een luxaflex als er ook echt Luxaflex op staat. Luxaflex is namelijk geen soortnaam, maar een merk van Hunter Douglas. Tegenover de bekendheid van Luxaflex staat de relatieve onbekendheid van Hunter Douglas, wat 145 ondernemingen omvat in maar liefst 80 landen.

Er zijn dus meer merken op de markt voor horizontale en verticale jaloezieën. Toch heeft het merk een naam hoog te houden. De fabrikant levert kwaliteit in binnenhuis raambekleding in rolgordijnen, vouwgordijnen en lamellen in de materialen hout, aluminium en kunststof. De jaloezieën zijn te verkrijgen in diverse lamelbreedtes en kleuren.

Houten jaloezieën

Een groot voordeel van houten jaloezieën is het feit dat ze zowel warmte als geluiden goed isoleren. Jaloezieën van hout verhogen de gezelligheid in een woning. Houd je van een natuurlijk interieur, een hypermodern interieur of heb je meer met klassiek? Houten jaloezieën zijn plaatsbaar in elk interieur en zijn een prachtige toevoeging. Daarnaast heeft een jaloezie van hout als voordeel dat je behoorlijk wat keuze hebt aan soorten, kleuren en modellen. Ga je voor jaloezieën op maat dan past het altijd perfect.

Bediening van jaloezieën

Het grootste voordeel van jaloezieën is dat je zelf de lichtinval op eenvoudige wijze kunt regelen. Ongeacht of het volledig duister, gedeeltelijk duister of heel open moet zijn, de bediening is heel eenvoudig. Brede houten jaloezieën bedien je met een ladderkoord. Er bestaan soorten die aan de voorkant en achterkant van elke lamel lopen, maar ook soorten die in gaatjes door het lamel gaan. Het bedieningskoord wordt afgestemd op de kleur van de lamellen. Je kunt zelf kiezen aan welke kant de bediening bevestigd wordt. Een ladderband bedekt het ladderkoord en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Jaloezieën zijn meestal met horizontale lamellen. Er bestaan ook jaloezieën met verticale lamellen, maar dit noemt men dan vaak een verticale jaloezie of verticale lamellen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *