Maastricht magazine >
lifestyletip

Geen zin in de sportschool? Ga dan thuis sporten!

Geen zin in de sportschool? Ga dan thuis sporten!

Wie wilt er nou met dit weer de deur uit als dat niet hoeft? Ik niet. Alhoewel ik mezelf nu toch drie keer per week naar de sportschool sleep, zullen er met dit natte weer ook gerust weer momenten komen waarbij ik toch liever thuis ga sporten.

Daarnaast woon ik in een afgelegen dorp 15 minuten van de sportschool vandaan, waardoor ik daar door ziekte momenteel ook niet altijd kan komen. Thuis sporten is dan echt een ideale oplossing en heb ik de afgelopen jaren dan ook meermaals gedaan. In deze blog geef ik jullie graag wat tips om thuis aan de slag te gaan!

Thuis sporten met workouts op YouTube

Voor wat ik het liefste doe als ik thuis ga sporten heb je helemaal geen sportattributen voor nodig. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een telefoon, laptop of een tv met internet. Je hoeft hiervoor namelijk alleen maar naar YouTube te gaan en daar op zoek te gaan naar een leuke workout. Het aanbod van workouts op YouTube is ontzettend groot én gevarieerd. Typ simpelweg ‘’workout’’ in en je wordt overspoelt met handige filmpjes.

Je kunt verschillende soorten workouts doen zoals een full body workout, een workout speciaal voor je buik of benen, maar bijvoorbeeld ook een dans workout. Dat laatste is mijn favoriet. Ik vind het leuk om gewoon lekker in beweging te zijn op muziek, dat maakt mij een stuk vrolijker dan te planken op een matje. Overigens doe ik dat ook wel hoor want ik wissel de workouts af, maar dansen doe ik toch het liefste.

Dans workout op YouTube

Laat ik dan ook maar gelijk beginnen met mijn favoriet, de dans workouts. De workouts worden op YouTube compleet met warming up en cooling down aangeboden, wat natuurlijk ook niet mag ontbreken bij het sporten. Nadat de warming up gedaan is begint de danssessie. Net als in een gewone groepsles is er een instructrice die alles uitlegt en voordoet en tijdens het dansen ook blijft roepen om je te motiveren. Net echt dus, alleen sta je jezelf nu uit te sloven in je eentje, in de woonkamer, op zolder, of waar jij het maar leuk vindt. De filmpjes zijn meestal wel in het Engels, maar ook als je dat niet verstaat kom je makkelijk uit de voeten dankzij de duidelijke beelden.

Wat voorbeelden van dans workouts:

Als je wel een beetje houdt van een hysterische instructeur:

Dit is alleen één liedje, maar hij heeft er nog veel meer waardoor je zelf een set kunt creëren met je favo songs. Let op dat je dan wel ook zelf een warming up en cooling down opzoekt om te doen 😉.

Core workout op YouTube

Je core is eigenlijk de midden sectie van je lichaam. Bij een core training worden dan ook de buik-, rug- en bekkenspieren getraind. Heb je een baan waarbij je veel zit dan is een workout voor je core niet verkeerd om te doen. Veel en lang zitten verzwakt namelijk je spieren in deze midden sectie.

Voorbeelden van core workouts:

Full body workout op YouTube

Wil je alle lichaamsdelen goed trainen? Ga dan voor een full body workout. Hierbij komt alles aan bod en wordt er niet alleen maar gefocust op je onder- of bovenlichaam. In de workout voorbeelden hieronder zijn geen sportattributen nodig, al zou een matje voor op de grond wel wat prettiger zijn.

In de volgende workouts wordt er niet gesproken maar laten je wel een duidelijke training zien:

Liever wel iemand die ondertussen tegen je praat? Hierbij twee Engelstalige full body workouts:

Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er nog veel meer workouts die je kunt gaan doen. Waren mijn voorbeelden niks voor jou? Probeer dan zeker zelf eens rond te snuffelen op YouTube naar wat er nog meer is.

Wil je wel thuis sporten maar heb je op de plek waar je dit wilt doen geen wifi beschikbaar voor filmpjes? Er zijn ook genoeg trainingsschema’s te vinden op internet met duidelijke plaatjes die je kunt downloaden en/of printen voor je thuis sportsessie.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *