Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Ger Koopmans dankt Marres

Ger Koopmans dankt Marres

Vandaag bij de opening van Ferran Adrià, die van El Bulli, bij Marres in Maastricht. Na alle exposure in de landelijke pers leek het huis voor hedendaagse cultuur overgenomen door tout Maastricht. Ook gedeputeerde Ger Koopmans maakte duidelijk meer dan blij te zijn met Marres.

Marres krijgt mij stil

Ik schreef al vaker over Marres. Ik hou van het huis. Vanwege de heerlijke tuin, maar vooral voor wat ze Maastricht brengen. Ik begrijp nog steeds niet dat er Maastrichtenaren zijn die Levi van Veluw hebben gemist. In gedachte ben ik nog steeds stil van de tentoonstelling. Ook eerdere exposities in dit huis van hedendaagse cultuur wisten mij te raken. En nu is het de beurt aan Ferran Adrià. Vandaag tijdens de opening een eerste, snelle blik. Ik kom terug om het echt te absorberen. Om de tentoonstelling Notes on Creativity te proeven.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 22.04.33

Over Ferran Adrià

De komende tijd staat Marres in het teken van Ferran Adrià met de tentoonstelling Notes on Creativity. De kok die koken wereldwijd op de kaart heeft gezet. Die de Fransen een lesje heeft geleerd. De man die een inspiratie is voor ieder zichzelf respecterende kok. De man die niet schrijft, maar tekent. Tekent om zijn nieuwste creaties te ontwerpen. Tekeningen die aanzetten tot proeven. De man van wie wij de saladedressing met soja en gember met liters tegelijk aanschaffen. Zijn creaties zijn momenteel te zien bij Marres. En hoe bijzonder is dat als je bedenkt dat dit de enige plek is die hij in Europa met zijn tentoonstelling aandoet.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 22.03.14

Wat gedeputeerde Ger Koopmans vindt

De tentoonstelling in Marres werd geopend door gedeputeerde Ger Koopmans. Hoe strelend zijn woorden? Hij bedankte Marres en directeur Valentijn Byvanck voor wat ze Maastricht brengen. Ik ben het er zo mee eens. Hij noemde het een eer met de provincie Limburg te mogen bijdragen aan een huis dat de zintuigen steeds weer weet te prikkelen. Zijn woorden moeten iedere aanwezige museumdirecteur tot in de tenen jaloers hebben gemaakt.

Schermafbeelding 2016-03-09 om 22.04.00

Ger Koopmans spreekt de meute op een kratje toe

Ferran Adrià proeven tijdens 9 sterren diner

Als de tekeningen van Ferran Adrià voor jou naar meer smaken, dan is dit jouw gelukkige dag. Op 19 maart vindt er een 9 sterren diner plaats. Je weet wel, van die Michelin dingen. Onder het toeziend oog van Ferran Adrià koken sterrenkoks als Jonnie Boer, Sergio Hermsen, Margo Reuten en Hans van Wolde voor een select gezelschap. Er zijn nog enkele couverts in de aanbieding. Niet proeven, wel beleven? Maak dan een reservering voor de tentoonstelling Notes on Creativity van Ferran Adrià bij Marres te Maastricht.

Eerdere blogs over Marres

O ja, op de foto met Levi’s 501, Tod’s en blouse van LaDress. Klik op de links voor eerdere berichtjes over de items.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *