Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Gezellig hoekje creëren in huis

Gezellig hoekje creëren in huis

Heb je een leeg hoekje of een lege muur in huis die nog wel wat invulling kan gebruiken? In deze blog geven we je graag wat tips om hier een gezellig hoekje in huis te creëren!

Je eigen leeshoekje

Lees je graag boeken? Dan kan het erg leuk zijn om een eigen leeshoekje te creëren. Met een heerlijke relaxfauteuil en een mooie houten kast om al je boeken in op te bergen, kom je al een heel eind. Voeg om het af te maken nog wat leuke woonaccessoires toe. Vergeet uiteraard ook niet een bijzettafeltje waar je een lekker drankje en je boek op kwijt kunt.

Een grote plant voor sfeer

Hou je wel van groen in huis en weet je maar niet wat je aan moet met die lege hoek? Zet er dan een grote plant neer. Een mooie grote plant zal de hoek goed vullen en voegt gelijk wat meer sfeer toe in huis. Eenvoudiger kan het niet! Al is het daarna natuurlijk wel belangrijk om de plant af en toe ook van wat water te voorzien ;).

Werkplekje in huis

Zeker sinds het coronavirus werken we steeds meer vanuit huis. Werk jij ook thuis? Dan is een eigen werkplekje ontzettend fijn om te hebben. Het hoeft echt niet groot te zijn; als er maar een tafeltje staat waar je je werkspullen zoals een laptop makkelijk op kwijt kunt. Een eigen plekje zorgt er ook voor dat je niet steeds al je werkspullen hoeft te verkassen van de ene naar de andere plek. Voeg nog wat decoratie toe zoals wat leuke plantjes of fotolijstjes en je bent klaar voor een dag thuiswerken.

Speelhoekje voor de kids

Heb je kleine kinderen, dan kun je een lege hoek omtoveren tot een kleine speelhoek. Plaats een kast waar al het speelgoed in kan en leg daarvoor een leuk vloerkleedje neer waar de kinderen op kunnen spelen. In plaats van een kast kun je er ook een leuk tafeltje neerzetten met daar onder of ernaast speelgoedbakken of kisten. Decoreer met wat leuke kinderitems en de kinderen hebben een heerlijk hoekje om te spelen.

Een heerlijke relaxhoek

Wat dacht je van een hoekje waar je gewoon even helemaal niets moet en lekker kunt relaxen? Plaats een lekkere stoel, een klein bankje of een grote zitzak waar je na een dag werken heerlijk in kunt ploffen. Kleedt het nog een beetje aan met wat leuke kussentjes en/of andere decoratie. Veel meer dan dat is er niet echt nodig! Houdt de decoratie in deze hoek wel rustig zodat je hier kunt ontspannen zonder al te veel prikkels om je heen.

Een leuke kast voor deco en opbergen

Je kunt ook een leuke kast plaatsen om een lege muur te breken. Dit hoeft geen kast te zijn die helemaal gesloten is. Sterker nog, als je de opbergruimte niet nodig hebt dan is het juist leuk om te gaan voor een kast waarin je ook wat woonaccessoires kwijt kunt. Wil je het beste van twee werelden dan kun je kiezen voor een kast die zowel ruimte heeft om decoratie neer te zetten en om ook nog wat spulletjes in op te bergen. Dit soort kasten brengen veel sfeer aan in huis.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *