Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Groene Vingers

Groene Vingers
Artikel begint onder de advertentie

Ik ben dol op mijn interieur en wat is er op dit moment hipper in een interieur dan veel groen, oftewel je eigen urban jungle? In eerste instantie een trend waarvan ik dacht dat het echt niets voor mij zou zijn. Ik was namelijk zo’n persoon die verbaasd was dat ik de kinderen en huisdieren wel in leven kon houden, maar een cactus (of all plants) binnen 2 weken wel het loodje legde.

Natuurlijk miste ik wel wat groen in huis. Maar dat loste ik handig op met hier en daar een goede nepper. Toch durfde ik het 2 jaar geleden aan om een makkelijke plant mee te nemen bij Ikea. Hoera voor de Sanseveria!

Links achter mijn eerste plant die het overleefde, de Sanseveria.

De Sanseveria is niet echt mooi. Eerder lekker oubollig en wel een hele degelijke plant. Het was in elk geval de plant die mij het vertrouwen gaf om er nog een plantje bij te nemen, en nog één en nog één, tot ik een woonkamer vol groen had.

Een familiekiekje van mijn planten.

Inmiddels durf ik te zeggen dat ik groene vingers heb, ik heb veel verschillende soorten planten staan en stek en verpot ze alsof het een lieve lust is. Vooral de Graslelie en Pannenkoekenplant geven snel en veel stekjes.

De graslelie is al 5x verpot sinds begin mei.
Stekjes in de vensterbank is hier tegenwoordig meer regel dan uitzondering!

Af en toe komt er een nieuwe plant bij en lees ik me online in over de verzorging van de betreffende plant. Soms zie ik dan staan dat het een makkelijke plant is en dan vraag ik mezelf af, met een zelfvertrouwen alsof ik altijd groene vingers heb gehad, of niet alle planten makkelijk zijn, als je maar de “gebruiksaanwijzing” volgt. Dus zijn je vingers nog niet groen, je kunt het ze blijkbaar gewoon aanleren om groen te zijn.

Zeker met de onderstaande basic tips moet je eigenlijk al een heel eind komen:

 • Draai je planten zo nu en dan een kwartslag. Ze groeien namelijk naar het licht;
 • Geef ze water met water op kamertemperatuur;
 • Zorg dat ze zo nu en dan voeding krijgen in hun groeiperiode. Dit hoeft niet direct dure voeding te zijn. Van wat koffieprut worden ze al blij;
 • Gedurende de winter de hoeveelheid water halveren, dus in plaats van 1x per week naar 1x per 2 weken. Geef ze ook geen voeding in de wintermaanden, dat hebben ze niet nodig. Sterker nog, in deze periode doet het meer kwaad dan goed, met mogelijk een dode plant als gevolg van je goede zorgen.

Gerelateerde blogs

  Reacties (1)

  1. En wat weer een mooie foto’s en verhaal over de planten, deze mevrouw is een ware artiest wat betreft , het creatief denken mbt meubels van oude spulletjes prachtige decoratieve >hebben , en mooi kijken spulletjes te maken.Super leuk,om te volgen op Facebook. Nu dus ook op deze blog!!! Welverdiend!!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *