Maastricht magazine >
lifestyletravel

Hamburg de perfecte weekend escape

Hamburg de perfecte weekend escape

Ik hou van Parijs. Ben niet de enige die zo nu en dan een weekend naar Parijs vlucht voor een reset. Afgelopen weekend ontdekte ik iets nieuws: de charme van Hamburg als perfecte weekend escape. Een stad om te winkelen, flaneren, borrelen, shoppen en uit te waaien. En dat op slechts 466 kilometer van Amsterdam. Daarmee dichterbij dan Parijs. En met ongelimiteerd knallen op de snelweg ben je er bijna 2x zo snel.

Artikel begint onder de advertentie

Hamburg is veelzijdig en overzichtelijk

Hamburg had alles te doen met een nieuw project van mij. Daardoor was ik er in mijn eentje. Maar het zal niet lang duren voor ik terug ben. Samen met lief of misschien wel met mijn zussen. Hamburg is namelijk veelzijdig en dat maakt het een uiterst geschikte stad voor verschillende samenstellingen. Fijnste van al is dat de stad overzichtelijk is en dat alles in het centrum op loopafstand van elkaar ligt. Geen gedoe met taxi’s en metrokaarten dus. Gewoon je hart volgen en opgaan in de city!

IMG_1468 2

Drankje aan het Alstermeer zonder hysterisch hipster gebeuren

Op vrijdagavond wandelde ik langs het Alstermeer, dat gelegen in het hart van de stad niet te missen is. Ik streek neer op één van de terrasjes van de vele watersportclubs die met steigers gelegen zijn op het water. Op de uitgebouwde steiger met strandstoelen, loungebanken en restauranttafels inventariseerde ik de meute. Een glas wijn en bord pasta pesto aan mijn zijde. Bootjes de langs zeilen, een ondergaande zon, een goede prijs-kwaliteit verhouding en geen hysterisch hipster gebeuren. Vooral die laatste best wel een verademing. Ik koos voor a.mora, maar je vindt de locals van jong tot oud op iedere steiger aan het Alstermeer. Zou dan ook gewoon neerstijken bij de eerste de beste tent die jou aanspreekt.

IMG_1452 2

IMG_1472 2

Bij a.mora aan het Alstermeer

Onbeperkt shoppen in Hamburg

Hamburg is een rijke stad. Een stad vol weelde. Dat zie je terug in het veelzijdige winkelaanbod. De Kalverstraat van Hamburg (in dit geval Spitalerstrasse geheten) biedt alle grote winkelketens die je in iedere grote stad treft. Met dat verschil dat de winkels allemaal net even iets meer geordend zijn en dat maakt meteen een wereld van verschil. Komt bij dat de weelde ook terugkomt in de veelvoud. Zo zijn er wel 5 grote sportzaken om nog geen minuut lopen van elkaar. Daardoor onmogelijk om niet je favoriete stuk te vinden. Ook goed nieuws is dat Hamburg in tegenstelling tot Nederland wel een Intimissimi heeft. Na mijn recente ontdekking van dit lingerieparadijs op Ibiza, kon ik het niet laten om de schatkist nog een keertje leeg te kopen. En dan heb je nog de PC Hoofstraat van Hamburg met de Hermès-sen, Jil Sanders, Prada’s en ga maar door. Je kunt niet genoeg credit cards bij je hebben.

IMG_1492 3

IMG_1488 2

Sjansen en dansen

Ik ben geen club ingegaan. Maar aan de mensen ’s avonds op straat te zien, is er een veelvoud aan hippe hang-outs. De clubgangers zorgen voor een heerlijke vibe op straat en zonder het dus te weten, vermoed ik dat je in Hamburg een prima feestje kunt bouwen. Voordeel is volgens mij ook dat het net iets minder elitair is dan Parijs en dat je daarmee meer kans hebt op een goed tafeltje in een club. Ik hield het bij Campari Lounge rooftop cocktails bij The George. De rooftop biedt perfect uitzicht over het Alstermeer en een bezoek is meteen een goed excuus om het hippe George Hotel te bewonderen.

Campari Lounge op rooftop The George met ene kant uitzicht stand en andere kant Alstermeer

IMG_1537 2

The George geeft je zin om zelfs in het weekend te vergaderen

Eten in Hamburg

Keuze te over. Ik koos voor een basic restaurant in het hippe stadsdeel St. George. Een tafeltje buiten op straat aan de Lange Reihe. In deze straat vind je wel 25 leuke resturants op rij (misschien zelfs het dubbele aantal). Ook zonder reservering is er altijd wel ergens en plekje.  En dat is precies een ding dat ik zo fijn vind aan Hamburg. Dat je niet alles hoeft te plannen. Dat je op de dag zelf bedenkt waar je zin in hebt en dat je altijd wel ergens een restuarant vindt dat aansluit bij je humeur. Of het nu chic met teveel sterren is of basic. Je vindt wel wat! En dat dan ook steeds tegen prijzen die in verhouding staan tot de kwaliteit.

IMG_1480 2

Hier hebben ze het begrepen. Ontbijten bij Curio Reichshof kan tot 12 uur

IMG_1474 3

Coole mix art deco en moderne elementen bij Curio by Hilton Hamburg

IMG_1438 2

De één drinkt een kopje thee aan de bar/buffet, de ander strijkt neer voor een G&T in de lobby

Slapen in Hamburg

Ik verbleef in het Curio Reichshof nabij het station. Dit hotel maakt deel uit van de Hilton hotelketen. Wie van art deco houdt, wil dit hotel bewonderen. Super mix van toen en nu. In de lobby is er heerlijk veel activiteit en kun je prima G&T’s drinken. Dat je in het weekend kunt ontbijten tot 12 uur, is het bewijs dat Curio de gast begrijpt. Komt bij dat het hotel centraal is gelegen tussen winkelgebied en het hippe stadsdeel St. George. Ook het Alstermeer, waar ik op vrijdag op het steigerterras vertoefde en dat te fijn is om ’s ochtends in alle vroegte langs te rennen, ligt op een minuut of twee afstand. Daar komt bij dat, ja – komt ie weer, de prijs-kwaliteit klopt en de kamers echt pünktlich Duits schoon zijn (niks Franse slag). Wil je liever hipper-de-pip, is er dus The George (zie boven). Ook East en Side schijnen hot te zijn (insider tips). Ze maken net als The George deel uit van Design Hotels. Wie van traditionale nostalgie houdt kiest voor Vier Jahreszeiten.

En dan nog cultuur

Ik kreeg als tip om het chocolademuseum te bezoeken. Voor mij het bewijs dat er zeker ook cultuur te happen is in Hamburg. Het zal echter niet de reden zijn van een toekomstig bezoek. Liever kies ik voor Hamburg om te knallen op de snelweg, te genieten van het Alstermeer (misschien volgende keer zelfs in een zeilboot), heel veel te shoppen, om misschien zelfs een club uit te proberen, uitgebreid te lunchen en dineren en vooral heel veel te slenteren door de straten. De calorieen verbrand ik ’s ochtends wel met een rondje rennen langs het meer.

Zie ook:

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *