Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Het inrichten van een kleine badkamer

Het inrichten van een kleine badkamer

De meeste mensen willen over het algemeen graag een badkamer met een bad en douche apart. Helaas is dit in de praktijk niet altijd mogelijk, gezien de badkamers meestal maar van een klein formaat zijn. Maar hoe richt je een kleine badkamer dan in? Wat zet je er wel in en wat niet? Voor de mensen die net als ik nu aan het rondkijken zijn hoe ze hun kleine badkamer kunnen verbouwen, hier wat inspiratie en tips.

Een inloopdouche

De nieuwste badkamers zijn tegenwoordig bijna altijd voorzien van een inloopdouche. Door de openheid van een inloopdouche oogt de ruimte wat groter, met name als deze voorzien is van een glazenwand. Wil je toch een beetje privacy? Dan kun je kiezen voor een glazenwand met een matte strook.

Er zijn ook grijs/zwart gekleurde glazenwanden verkrijgbaar, glazenwanden met een patroon of zelfs met spiegelbeeld. Echter blijft voor een kleine badkamer een doorzichtige glazenwand (eventueel met matte strook) de beste optie. Zo blijft de ruimte licht en luchtig.

Wel of geen bad?

In een kleine badkamer is het meestal niet mogelijk om zowel een bad als een douche te nemen. Wil je toch echt graag een bad, dan kun je ervoor kiezen om te douchen in bad. Dit bespaart veel ruimte en is vaak wel mogelijk. Het nadeel hiervan is dat je een hoge instap hebt, tenzij je voor een bad kiest met een douchedeur er in.

Mocht je badkamer niet aan de al te krappe kant zijn, is naast een aparte douche een klein bad of een hoekbad wellicht ook nog wel mogelijk. Het is belangrijk dat je alle maten van de badkamer goed opmeet en eventueel op papier of online de badkamer uittekent zoals je het in gedachte hebt. Zo kun je zien of wat jij wilt, ook daadwerkelijk mogelijk is.

Badkamermeubels

Kies voor een  ondiepe badkamermeubel als je badkamer niet al te groot is. Zo heb je toch een meubel met wat opbergruimte, maar pik je niet al te veel van je loopruimte in. Een zwevend badkamermeubel is het beste om het ruimtelijk te houden. Zelf zou ik niet kiezen voor een kolomkast ernaast omdat deze door de hoogte ervan de ruimte juist kleiner laat lijken.

Mocht je een hele kleine badkamer hebben dan is een hele badkamermeubel misschien niet eens mogelijk. In dat geval kun je er ook voor kiezen om enkel een kleine plank te plaatsen waar je een waskom op zet.

Badkamerspiegel

Een spiegel zorgt voor een ruimtelijk effect en weerkaatst licht, wat ten goede komt van je kleine badkamer. Hoe groter de spiegel, hoe beter, in dit geval. En kijk ook eens naar ronde spiegels, deze zien er erg leuk en speels uit.

Kom je opbergruimte tekort dan kun je kiezen voor een spiegelkast. Let op dat je niet een al te diepe spiegelkast koopt, zeker niet als je ook voor een ondiepe badkamermeubel gaat.

Hebben jullie nog tips voor het inrichten van een kleine badkamer? Laat het ons weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *