Maastricht magazine >
lifestyletip

Het perfecte relatiegeschenk vinden: een gids voor bedrijven

Het perfecte relatiegeschenk vinden: een gids voor bedrijven
Artikel begint onder de advertentie

Relatiegeschenken worden in vrijwel iedere branche aan klanten en zakenpartners gegeven. Vaak gebeurt dit uit gewoonte, omdat ‘het er nu eenmaal bij hoort’. Maar wist je dat een relatiegeschenk jou als gever op verschillende manieren van dienst kan zijn? Zo is het in de eerste plaats een slimme marketingtool waarmee je jouw merk of bedrijf nog eens extra op de kaart kunt zetten. Wanneer je voor een geschenk kiest dat bij de ontvanger past, wordt die impact maximaal. Cadeaus met een persoonlijke touch én praktische waarde doen het het best.

Focus je op de persoon

Vandaag de dag lijkt persoonlijk contact steeds minder centraal te staan bij het uitvoeren van werkzaamheden en zelfs het onderhouden van contacten. Face-to-face vergaderingen hebben plaatsgemaakt voor videocalls en korte brainstormsessies worden afgedaan met een e-mail of een groepschat. En dat terwijl bijna iedereen behoefte blijft houden aan die persoonlijke benadering. Als gever van een relatiegeschenk speel je daarop in door voor een persoonlijk cadeau te kiezen.

Een T-shirt voor iemand die graag buitenactiviteiten doet bijvoorbeeld, of een aansteker voor iemand van wie je weet dat hij of zij rookt. En wat dacht je van een koeltas voor een campingliefhebber of een notitieboek voor een klant of zakenpartner die bekendstaat om zijn georganiseerde karakter? Je geeft hiermee niet alleen een cadeau, maar een ware blijk van waardering aan de ontvanger.

Personaliseer je geschenken

Een relatiegeschenk wordt nog persoonlijker en waardevoller wanneer je ervoor kiest om deze te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde drinkfles. Daarmee speel je ook nog eens handig in op de duurzaamheidstrend, waarover we je zo meteen meer vertellen. Druk bijvoorbeeld iemands naam op de drinkfles, eventueel in combinatie met een datum wanneer het om een jubileum gaat of een andere uiting bij het behalen van een doelstelling .

Cadeaus van praktische waarde

Eerder noemden we al dat een relatiegeschenk de meeste impact heeft wanneer deze persoonlijk is én van praktische waarde is. Het lukt je echter niet altijd om een cadeau uit te zoeken dat écht bij de persoon past. Wegens tijdgebrek, of eenvoudigweg omdat je hem of haar niet zo goed kent. Je kunt in dat geval altijd een mok laten bedrukken. Daar heeft iedereen iets aan, of dat nu thuis is of op de werkvloer.

Duurzaamheid

We zijn ons steeds bewuster van het feit welke impact onze ecologische voetafdruk op de planeet heeft. Niet alleen in privésferen, maar ook op de werkvloer. Printen doen we dan ook steeds minder en de plastic bekertjes in de koffieautomaat hebben plaatsgemaakt voor papieren varianten of de eigen vertrouwde mok. Het laten bedrukken van een drinkbeker of een drinkfles is dan ook een keuze die geheel past bij de duurzaamheidstrend van nu. De ontvangers zullen dit zeker waarderen. Wat relatiegeschenken betreft kun je werkelijk alle kanten op. Laat je assisteren door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Deze kan cadeaus van hoge kwaliteit voor je vervaardigen en jou helpen met een professionele presentatie.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *