Maastricht magazine >

 
lifestyletip

Hoe vind ik de perfecte trouwjurk?

Hoe vind ik de perfecte trouwjurk?

Nu ik zelf ga trouwen vind ik het leuk om af en toe ook wat blogs te schrijven over dit onderwerp. Er zijn namelijk zoveel dingen die je moet uitzoeken en regelen voor je bruiloft, dat het heel erg fijn is om wat blogs te hebben met tips! In deze blog begin ik met iets wat voor de meeste vrouwen toch wel één van de belangrijkste zoektochten is: de trouwjurk.

Want wat voor trouwjurk ga je kopen en waar? Welke kleur moet hij zijn? Aan welke eisen moet jouw jurk voldoen? Zoveel vragen, zoveel antwoorden. Lees snel verder voor tips hoe jij jouw perfecte trouwjurk kunt vinden.

Oriënteren

Je begint de zoektocht door jezelf eerst te oriënteren. Kijk rond op verschillende sites met trouwjurken of zoek trouwjurken op Pinterest. Op deze manier krijg je alvast een eerste indruk wat er allemaal een beetje mogelijk is en wat jou aanspreekt. Denk er ook over na aan welke eisen je wilt dat de jurk voldoet. Is het bijvoorbeeld een must dat je er makkelijk in kunt dansen, of maakt dat voor jou niets uit?

Sla wat foto’s op van de jurken die je leuk vindt. Dit is handig voor jezelf om terug te kijken, maar het is ook handig om te laten zien als je trouwjurken gaat passen. Zo weten zij ook een beetje wat voor stijl jij voor ogen hebt en kunnen ze gerichter jurken uit het rek pakken. Hieraan vast zit wel gelijk het volgende puntje..

Probeer ook andere dingen

Je hebt misschien duidelijk een bepaalde stijl jurk voor ogen, maar het kan zo zijn dat de trouwjurk die je uiteindelijk koopt helemaal in niets lijkt op wat jij eigenlijk in gedachte had. Dit komt omdat deze jurk misschien toch niet bij jou past, of omdat een andere jurk gewoon nog veel beter past bij jouw figuur. Het gebeurt regelmatig dat toekomstige bruiden thuis komen met een hele andere jurk dan verwacht. Focus je dus niet teveel op één stijl, maar laat je ook verrassen. Pas verschillende modellen om te kijken waar je het meeste in straalt.

Mocht je bij jurk nummer 1 al denken: dit wordt hem! Stop dan niet gelijk maar pas alsnog ook nog wat andere jurken. Zo weet je zeker of dit inderdaad jouw jurk is en of je gewoon heel lucky direct de juiste jurk eruit gepikt hebt.

Heb geduld

Sommige kijken al jaren uit naar deze grote dag en hebben inmiddels al hun Pinterest borden vol staan met trouwjurken (net zoals ik). Je ziet de perfecte trouwjurk al helemaal voor je en verwacht daardoor wellicht hem zo ‘eventjes’ aan de haak te slaan. Je weet tenslotte precies wat je wilt. Maar vergis je niet, het kan namelijk ook zomaar gebeuren dat je na drie bruidszaken nog steeds niet dé jurk gevonden hebt.

Wees niet verdrietig; ook jouw jurk hangt ergens te shinen op een haakje, wachtend tot jij hem aantrekt. Ga niet overhaast aan de slag maar zorg ervoor dat je écht overtuigd bent van je jurk. De kans is anders groot dat je later misschien nog een mooiere jurk voorbij ziet komen en je spijt krijgt van je beslissing. Het advies is dan ook; zodra je een trouwjurk hebt gevonden, stop met kijken. Zo hoef je ook niet te gaan twijfelen over je eigen jurk.

Tranen zijn geen must

Je hoort vaak dat als ze dé trouwjurk eenmaal aan hebben, dat er tranen beginnen te lopen van blijdschap. Dit gebeurt echter niet bij iedereen, dus houdt je hier ook niet aan vast. Luister naar je gevoel, als jij denkt dat het goed zit dan zit het ook goed. Hier zijn geen tranen bij nodig. Uiteraard mag dit wel, maar het is dus niet zo dat de jurk niet goed is als je niet hebt gehuild.

Kies een jurk waar jíj je mooi in voelt

Ga je trouwjurken shoppen met je moeder, zussen en/of vriendinnen? Dat is natuurlijk heel erg gezellig! Maar let op dat je wel aan je eigen mening vast blijft houden en dat je geen jurk kiest omdat je fans deze zo mooi vinden. Het gaat erom wat jij zelf mooi vindt. Jij moet je er goed en zelfverzekerd in voelen. Het is natuurlijk fijn om wat extra meningen te hebben maar blijf wel altijd je eigen hart volgen. Het is tenslotte jouw grote dag!

Hebben jullie nog tips voor het vinden van de perfecte trouwjurk? Laat ze achter in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *